We gaan steeds flexibeler werken. Op verschillende werkplekken op kantoor, maar ook thuis en onderweg of bij klanten. Om die reden wordt vaak voor een mobile workstation (laptop) gekozen. Maar als je werkt met zware applicaties, dan heb je al snel een grote en zware laptop nodig. HP biedt je een andere keuze, zonder dat je hoeft in te leveren op performance. En die software is nog gratis ook!

thuiswerkplek

HP biedt de oplossing!

HP Z Central Remote Boost is software die een verbinding kan leggen tussen elke computer of laptop (zie verderop: Wat heb ik nodig?) en een HP Z Workstation. De basis van deze software is ooit door HP ontwikkeld voor NASA voor het Mars Rover project. Doel van dat project was een verbinding creëren vanaf Mars naar de aarde voor het verzenden van beeldmateriaal. De belangrijkste eis was een zo hoog mogelijke kwaliteit over een zo klein mogelijke bandbreedte. Op basis van deze techniek heeft HP de Z Central Remote Boost software ontwikkeld, waarmee je zelfs kunt werken op plekken zonder hoogwaardige internet- of netwerkverbinding.

Voor WIE is HP Z Central Remote Boost geschikt?

HP Z Central Remote Boost is geschikt voor de volgende situaties (of een combinatie daarvan):

 • Als je intensief gebruik maakt van zware applicaties
  Stel: je maakt veelvuldig gebruik van zware applicaties waarvoor je een krachtig Workstation nodig hebt. Maar tegelijkertijd wil je zowel op kantoor als thuis en bij klanten of op projectlocaties kunnen werken zónder de beschikking over een zware laptop.Dan is er voor jou de volgende oplossing:
  Op kantoor staat een zeer krachtig werkstation waar je op kunt werken. Als je buiten het kantoor wil werken, maak je gebruik van een lichte, dunne laptop die je eenvoudig kunt meenemen. Via die laptop maak je verbinding met het Z-Workstation op kantoor via de HP Z Central Remote Boost verbinding. Daardoor kun je overal de volledige performance gebruiken.

 

 • Als je af en toe gebruik maakt van zware applicaties
  Stel: je werkt op kantoor en maakt hoofdzakelijk gebruik van kantoorapplicaties. Daarnaast heb je af en toe of voor een deel van je werk zwaardere applicaties nodig.Dan is er voor jou de volgende oplossing:
  Voor je dagelijkse werkzaamheden maak je gebruik van een standaard kantoorcomputer of een licht Workstation. Op het moment dat je een hogere performance nodig hebt (bijvoorbeeld voor het renderen van beeldmateriaal of indexeren van een Point Cloud), maak je met het krachtige Z-Workstation verbinding via de HP Z Central Remote Boost. Zodra je klaar bent, log je uit en kan een collega het Workstation eventueel gebruiken. Terwijl het Workstation bezig is, kun je op je eigen computer gewoon doorgaan met werken.

 

 • Als beveiliging van data belangrijk is in je werk
  Stel: je werkt met zeer gevoelige informatie die niet opgeslagen mag worden in een datacenter of in de Cloud. Maar tegelijkertijd wil je overal toegang hebben tot deze data.Dan is er voor jou de volgende oplossing:
  Via je laptop maak je verbinding met een Z-Workstation op kantoor via HP ZCentral remote Boost. Je gebruikt dan de bestanden alleen op het Workstation dat op kantoor staat. Die bestanden komen dus nooit buiten de eigen beveiligde omgeving van jullie bedrijf. Via de gecodeerde verbinding van HP Z Central Remote Boost wordt alleen beeldinformatie verzonden.

Hoe werkt HP Z Central Remote Boost?

Op het krachtige werkstation op kantoor wordt zogenaamde ‘verzendsoftware’ geïnstalleerd en op een willekeurige andere computer (bijvoorbeeld jouw laptop) wordt ‘ontvangsoftware’ geïnstalleerd. Zodra je als ontvanger in verbinding bent met het werkstation op kantoor, ontstaat een beveiligde, hoogwaardig gecodeerde verbinding waarbij alleen maar beeldpuntjes worden gestuurd. Er worden dus geen bestanden verstuurd, maar alleen beeldinformatie die bij jou op het scherm wordt getoond. Die wijze van communiceren is niet alleen goed voor de performance, maar het zorgt er ook voor dat gevoelige bestanden nooit buiten kantoor komen. De computer waarop de bestanden geopend en gebruikt worden, staat immers op kantoor.

Waarom geen traditionele oplossing?

Vaak kiezen bedrijven voor bijvoorbeeld een RDP-sessie om je computer op afstand over te nemen. Dat werkt prima voor de meeste standaard kantoorapplicaties, maar bij het gebruik van zwaardere applicaties zoals Autodeskproducten wordt meer gevraagd van de computer waar de RDP-sessie op is gestart. Dan is een RDP-verbinding ontoereikend.

Het komt ook steeds vaker voor dat een virtuele omgeving nodig is, waarop verschillende gebruikers kunnen inloggen en waarvan de capaciteiten gedeeld moeten worden door die gebruikers. Het is vaak erg kostbaar als je dit ook voor grafisch veeleisende applicaties werkbaar wil maken. Voor een opzet zoals in voorbeeld 2 (hierboven) zijn echter veel minder investeringen nodig. Daarnaast is die oplossing eenvoudiger in het beheer. En ook handig: een eventuele uitbreiding van de capaciteit is zo geregeld.

Wat heb ik nodig?

Wil je weten wat nodig is om te kunnen werken met een HP Z Workstation? We zetten de benodigde stappen hieronder voor je op een rijtje.

 • Als eerste heb je uiteraard een HP Z workstation nodig. Iedereen die zo’n werkstation heeft, mag overigens gratis (!) gebruikmaken van HP Z Central Remote Boost.
 • Je hebt ook een PC nodig voor de ontvangst van de signalen. Voor die PC zijn de minimale systeemeisen beperkt. Het maakt niet uit of de computer een Windows, MacOS of Linux besturingssysteem heeft.
 • Als laatste heb je een verbinding nodig met het netwerk waar het werkstation staat. Als beide computers niet in hetzelfde netwerk zitten (bijvoorbeeld thuis of bij een klant), dan wordt daar vaak een VPN-verbinding voor gebruikt. Per situatie moeten we bekijken wat hiervoor de beste oplossing is.

Meer weten?

Gerelateerde berichten