Civil 3D Basiscursus

6, 14 en 21 februari
Oss

Aanpassen: Datum Locatie

IndustrieInfra
NiveauBasis
Duur3 Dagen

Als je als civieltechnisch ontwerper of tekenaar aan de slag wilt met digitale terreinmodellen, is het raadzaam om de Civil 3D Basiscursus te volgen. Deze is praktijkgericht en zeer effectief: in slechts drie dagen leer je hoe je een BIM-model voor civiele projecten creëert.

 • Werken met (BIM) terreinmodellen
 • Volumeberekeningen maken
 • Lengteprofielen en dwarsprofielen maken
 • Dynamisch wegontwerp toepassen
 • Nederlandstalig lesmateriaal
 • Officieel Autodesk certificaat

Zo helpt de Civil 3D Basiscursus je in de praktijk

De Civil 3D Basiscursus is haarfijn afgestemd op de civiele techniek. Daardoor is deze cursus perfect voor technische medewerkers die actief zijn in grond-, weg- of waterbouw. Is landmeetkunde, landschapsinrichting of geotechniek je vakgebied, of loop je tegen de limieten aan van AutoCAD of AutoCAD Map 3D? Ook dan is deze cursus een aanrader. In drie dagen leer je de voordelen van een dynamisch model, zodat je hierna kun starten met werken volgens de BIM-filosofie.

Yigit
21 januari 2021
Het was een leerzame cursus waarbij alles goed en duidelijk werd uitgelegd. Er werd genoeg tijd genomen om moeilijke onderwerpen uitgebreid te bespreken. De virtual Classroom was goed ingericht waardoor we konden in loggen op de computers. We hadden hierdoor ook de software binnen handbereik. Een cursus om zeker aan te bevelen!
Lees meer ervaringen

Een dynamisch BIM-model opzetten

Na de cursus weet je alles van de objectenstructuur van Civil 3D, zodat je in de praktijk moeiteloos een dynamisch BIM-model opzet. Deze onderdelen komen onder meer aan bod:

 • 3D digitale terreinmodellen (DTM)
 • Geautomatiseerde volumes
 • Dwars- en lengteprofielen.

Ook leer je hoe je een civiele tekening structureert en hoe je de informatie hieruit kunt hergebruiken.

Praktisch lesmateriaal

Jarenlange doorontwikkeling door ervaren praktijktrainers vormt de basis van het lesmateriaal. Dat is te merken in de oefeningen: deze geven veel inzicht in de dagelijkse praktijk.

Tip: Bewaar de cursusmap. Deze helpt je om het maximale uit Civil 3D te halen.

Voordelen CAD Stunter Opleidingen

Als enige Autodesk Training Center in de Benelux bieden wij onze cursisten een tevredenheidsgarantie. “Als u na afloop van de cursus niet tevreden bent, krijgt u uw geld terug!”

Inclusief officieel certificaat

Kleine groepen, veel persoonlijke aandacht

Ondersteuning, ook na afloop van de cursus

Bekijk meer redenen om een opleiding te volgen bij Arkance Systems

Vragen over de cursussen?
Heeft u algemene vragen over onze cursussen, bijvoorbeeld over de diplomering, leervormen, de locaties of het cursusmateriaal? Kijk dan hier.

Hoe is de Revit cursus voor de civiele techniek opgebouwd?

De Civil 3D Basiscursus bestaat uit 3 cursusdagen, welke verspreid worden over meerdere weken. Op deze manier heeft u als nieuwe Civil 3D gebruiker ruimschoots de tijd om tussen de cursusdagen oefeningen te maken en de geleerde kennis in de praktijk te brengen.

Cursusdag 1

Basisprincipes Civil 3D
Inleiding & interface
Ribbon
Toolspace

Surfaces
Surface maken
Surface Styles
Boundaries
Handmatig wijzigen
Analyses
Volumes / Inhoud

Grading
Maken en wijzigen
Taluds
Surface
Hoeveelheden

Feature Lines
Maken en wijzigen
Elevations from Surface

Points
Bestanden inlezen
Punten verbinden
Point Groups
Surfaces

Cursusdag 2

Surfaces
Surfaces
Herhaling
Surface Styles

Alignments
Alignments maken
Alignments Styles
Labels
Grips
Alignments wijzigen
Offset alignments & widening

Profiles
Surface profiles
Profile ontwerpen

Assemblies & subassemblies
Gebruik
Assemblies maken
Assemblies Wijzigen
Surfaces

Cursusdag 3

Corridors
Principe
Maken en wijzigen
Corridor SurfaceSample lines & sections
Maken en wijzigen
Multiple Section ViewsQuantity takeoff
Principe
Criteria Sets
Rapportages maken

Oss

Bodegraven

Almelo

Amsterdam

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:

61 beoordelingen voor Civil 3D Basiscursus

 1. Yigit

  Het was een leerzame cursus waarbij alles goed en duidelijk werd uitgelegd. Er werd genoeg tijd genomen om moeilijke onderwerpen uitgebreid te bespreken. De virtual Classroom was goed ingericht waardoor we konden in loggen op de computers. We hadden hierdoor ook de software binnen handbereik. Een cursus om zeker aan te bevelen!

 2. Gadjuli

  Cursus via online was voor mij voor de eerste keer. Omdat de docent, de materialen en opdrachten zijn goed voorbereid, kan ik snel de cursus goed volgen. Ik beveel dit aan.

 3. Wolbers

  Goede cursus! Helpt je goed op weg met de mogelijkheden van het programma. In eerste instantie was ik teleurgesteld dat de cursus alleen nog online werd gegeven, maar uiteindelijk deed het weinig onder voor een cursus in een echt lokaal.

 4. de Poorter

  Prima cursus, alles werd duidelijk en op een prettige manier uitgelegd. Ik heb de kennis gelijk kunnen gebruiken in de praktijk. Ondanks dat de cursus digitaal werd gehouden was alles toch prima te volgen en het had zelfs voordelen op bepaalde gebieden, zoals het tonen van een bepaalde werkwijze, waarbij het scherm delen goed van pas kwam.

 5. Schoordijk

  Via CADACCENT heb ik de basis cursus Civil3d gevolgd. dit heb ik als zeer prettig ervaren en goed te begrijpen. De cursus is goed en duidelijk opgezet. Het lesmateriaal sluit goed aan bij de oefeningen, bij elk onderwerp zit een oefening. zo kan je dit ook naderhand makkelijk terug zoeken mocht je zaken vergeten zijn. Wanneer je een basis cursus Civil3D zoekt kan ik deze ten zeerste aanbevelen.

 6. Ligthart

  We hadden als 1 van de eerste cursisten een klassikale ‘virtuele opleiding’ in Civil 3D, vooraf was ik sceptisch maar het is uitstekend bevallen! Goede hardware en software (je logt in op een werkomgeving bij Cadaccent) en duidelijke uitleg en begeleiding. Veel geleerd en dat in 3 dagen vanuit huis.

 7. Koning

  Vorm van lesgeven (leraar, les materiaal, computers en software) was TOP !! . Lunch was ook super geregeld. Ga zo door. Helaas door mijn drukke werkzaamheden op Circuit Zandvoort de laatste lesdag niet kunnen volgen.

 8. Ibraguimov

  Goede cursus, goed aangevuld met aanvullende relevante casussen uit het werkveld.

 9. Houben

  Zeer goede cursus. Alles was goed geregeld. De cursus was overzichtelijk en goed opgebouwd. Trainer (Emre) was heel deskundig. Eerst klassikale uitleg waarna ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan waarbij Emre bijstuurde waar nodig. Ook werd er een link gelegd met praktijkvoorbeelden. Het tempo was afgestemd op de groep waardoor het voor iedereen goed bij de houden was. Zeker een aanrader!

 10. Gillissen

  Heldere en duidelijke uitleg! Een top ingerichte locatie van alle gemakken voorzien, zeker een aanrader! Een leuke interactieve cursus waarin voldoende ruimte is om vragen te stellen en voorbeelden uit de praktijk te behandelen.

 11. van Lavieren

  De cursus is zeer goed opgebouwd en wordt op een prettige manier gegeven. De basisstappen van Civil 3D worden in een goed tempo stap voor stap uitgelegd en er is meer dan voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

 12. Notermans

  De 3-daagse cursus waren top verzorgt. De cursus is op een heldere en duidelijke manier toegelicht, op het niveau van de groep! Iedereen werd vanuit zijn eigen interesse en vakinhoud aangevuld door de mogelijkheden vanuit de software. Aan te raden aan alle collega’s die voor het eerst in aanraking komen met Civil 3D.

 13. de Brouwer

  Inhoud van de cursus goed, opzet van de cursus (mee kijken op scherm cursusleider) is perfect. Cursusleider Emre gaf duidelijke instructies en hielp waar nodig. Totaal een goede cursus en zeker een aanrader voor collega’s.

 14. ten Zijthoff

  Overzichtelijke cursus waarbij de fundamentele zaken van Civil 3D goed worden uitgelegd, creëert een sterke basis voor verdere ontwikkeling van Civil 3D vaardigheden. Besproken stof wordt vaak herhaald, waardoor het tempo door iedereen bij te houden is.

 15. Bakkum

  Zeer goede training. Heb veel geleerd, wat ik tussen de cursusdagen door al in mijn werk kon gaan toepassen. De map waarin je kunt teruglezen wat je tijdens de lessen hebt gedaan is ook erg handig.

 16. Kraaijeveld

  Was een mooie en goed geregelde cursus. We kregen goeie en duidelijke uitleg. En een map om het terug te lezen. Super geregeld. Ga vooral zo door zou ik zeggen.

 17. Dorland

  Plezierige en goeie ervaring van de training. Duidelijke en goeie uitleg van de trainer. Het tempo was goed afgestemd op de groep. Ik heb zeker veel opgestoken van de training wat ik kan toepassen in mijn werk

 18. van Driel

  Goede training Civil 3D, ook voor mensen die minder bekend zijn met AutoCad. Geduldige trainer die versnelt waar kan en vertraagt waar nodig. Prettige trainingsruimte in Oss en genoeg stilte om goed te oefenen.

 19. Van der zwaag

  Hij praat rustig en duidelijk en helpt je goed, hij weet precies hoe het werkt en weet goed waar je aan toe bent. Zo kan je de cursus makkelijk volgen en kan je de cursus halen.

 20. van der Kooij

  De training werd op een duidelijke en rustige manier gegeven. Het tempo werd bepaald door de groep. Ik heb er veel van op gestoken en zal deze cursus zeker aanbevelen aan anderen

 21. taconis

  Ik vond het een zeer leerzame cursus ik heb er veel geleerd en kreeg duidelijke uitleg van de cursist. Ik heb hier veel nieuwe dingen geleerd die ik zeker in mijn werk zal toepassen.

 22. De Romph

  De basiscursus Civil 3D is een zeer nuttige en leerzame cursus voor iedere civieltechnische ontwerper. Het cursusmateriaal is erg compleet en het boek is tevens te gebruiken als naslagwerk.

 23. van Broeckhuijsen

  Super leerzame cursus. Dit heeft mij verder geholpen met mijn werkzaamheden. Verder vond ik het ook een leuke cursus, omdat ik veel nieuwe dingen heb geleerd over het 3D modelleren.

 24. Klarenbeek

  Prima cursus, nette trainings locatie, die goed met de auto bereikbaar is. De cursusleider kon goed uitleggen hoe Civil 3D werkt. Zeker een pluspunt, de cursusleider kon bij de cursisten meekijken en eventueel delen met de andere cursisten.

 25. Vink

  Prima Cursus. Leuke informele sfeer.Cursusleider is erg bekwaam. Cursus met boek is erg compleet. Boek is goed te gebruiken als naslagwerk. Prettig dat cursusleider op scherm kan meekijken bij cursisten.

 26. Sulkers

  Duidelijke cursus voor beginnen C3D gebruikers. De lessen worden daar waar kan aangepast op specifieke vragen. Het tempo is goed te volgen voor mensen die nog nooit met C3D hebben gewerkt. Wel is een basis kennis Autocad handig.

 27. Lentz

  Een leuke cursus met voldoende diepgang om een goede start te maken met Civil 3D. Trainer denkt/ doet actief mee met de groep en let op individuele vooruitgang. Erg leuk dat vragen over je eigen project klassikaal behandeld kunnen worden waardoor de cursus meer wordt dan een boekje volgen.

 28. Hoogvorst

  Goede duidelijke uitleg over de basis van C3D, Docent Emre gaat met een mooi tempo door de stof maar zorgt dat iedereen kan volgen. Ook de faciliteiten op de locatie Bodegraven waren prima voor elkaar. Bedankt voor de cursus!

 29. de Rijke

  Duidelijke uitleg van de cursus met niet teveel cursisten. De cursus werd op een ontspannen manier gegeven. De cursusmentor was goed te verstaan en ook de manier dat de mentor met je PC kon meekijken om met een opdracht te helpen was een fijne manier om de cursus te doen

 30. van Ingen

  De Civil 3D training geeft je genoeg kennis om vooruit te kunnen met het programma. De trainer geeft genoeg tijd voor vragen en uitleg. Voor de mensen die toch een stapje extra willen word er een leuke opdracht bedacht.

 31. Schouten

  Meerdere cursussen gevolgd bij jullie en is altijd geslaagd. Dit keer de civil3d cursus gevolgd aangezien we steeds meer vragen krijgen om in 3d te tekenen. Standaard isometrisch is niet meer genoeg. Tijdens deze cursus heel veel nieuwe dingen geleerd welke handig blijken voor onze werkzaamheden.

 32. den Boer

  Nadat ik vorig jaar bij een andere aanbieder de training civil3d had gedaan en weinig had geleerd heb ik bij cadaccent de training opnieuw gedaan, nu met een prima resultaat. Er wordt heel duidelijk en goed les gegeven. Complimenten

 33. Bregman

  Een prettige leraar, heeft veel verstand van de programma’s. Omdat wij een groep hadden die wat sneller werkte dan normaal heeft hij voor de laatste dag nog een extra opdracht voor ons gemaakt. Super!

 34. de Vaan

  Goede cursus om de basis van Civil 3D te leren kennen. Wij hadden een snelle groep en dat was fijn. Kan me voorstellen dat wanneer er een paar cursisten tussen zitten die meer moeite hebben met de basis de groep iets te groot kan zijn.

 35. Kool

  Emre heeft veel werkingen van Civil3D (basiscursus) laten zien. Sluit goed aan op de praktijk. Onderwijs in rustige bewoordingen. Kundige uitleg. Tijd voor vragen. Een aanrader voor wie meer wilt leren over surfaces maken en beheren, hoeveelheden berekenen, opbouw machinemodellen.

 36. Recinos

  Relaxed sfeer. Goede opbouw van de stof. Er was genoeg tijd voor uitleg en om vragen te stellen. De software en hardware is goed up to date, prettig om mee te werken. De drank en lunch was heel goed geregeld. Min punt: locatie. Wellicht in de toekomst wat centraler in het land.

 37. van Duiven

  De docent was ondanks zijn jonge leeftijd zeer deskundig. Hij kon de lesstof goed overbrengen mede door zijn rustige uitleg. Het was prima te volgen. De uitgereikte map met lesstof is zeer uitgebreid en alle behandelde stof komt erin terug. Computer apparatuur welke gebruikt wordt tijdens de cursus is prima, inclusief een 3d-muis en een CAD-muis. Thuis de oefeningen herhalen helpt uiteraard veel mee om de lesstof de eerstvolgende cursusdag makkelijker te volgen/bij te houden, gezien er eerst wordt herhaald wat de voorgaande cursusdag is behandeld.

 38. Janssen

  Ik heb van de cursus en de docent veel geleerd omtrent Civil 3D. Met name de eerste dag was voor mij erg belangrijk omtrent mijn werkzaamheden met Civil. Wat mij betreft had de stof wel wat sneller behandeld kunnen worden, maar dit was niet storend. Ik zou de cursus zeker aanbevelen aan collega’s ivm de duidelijke uitleg en goede tips.

 39. Arntz

  De docent en de trainingslocatie waren goed. De te behandelen stof was veel voor 3 dagen. De laatste dag was hierdoor erg gehaast en daardoor kreeg deze stof te weinig aandacht. Wat prettig was aan de 2e en 3e dag was dat de lesstof opgedaan tijdens de voorgaande trainingsdag werd herhaald zonder weinig ‘hints’. Dit mis je hierdoor voor de stof van lesdag 3. Mijn aanbeveling zou dan ook zijn om de training in 4 dagen te doen, waarbij de laatste dag vooral oefenen/herhalen is.

 40. Helling

  Goed tempo, instructeur kundig, geschikte ruimte, goede apparatuur, lunch netjes verzorgd. De oefenmap en oefeningen zijn niet altijd gelijk aan de gebruikte Civil 3D versie die gebruikt wordt in de les. Hierdoor wijken schermen af van de oefeningen in de oefenmap en zijn stijlen afwezig of anders genoemd. Ik weet dat lastig is oefenmap en oefeningen volledig op de jaarlijks wijzigende versie te updaten, waar de verschillen soms diep verborgen zitten.

 41. peters

  Prima cursus, ruim voldoende oefeningen en goede uitleg en goed les materiaal. Ook gewoon op het scherm meekijken en niet op een beamer zeer prettig. Goede ontvangst en goede les ruimte.

 42. peters

  Prima cursus, ruim voldoende oefeningen en goede uitleg en goed les materiaal. Ook gewoon op het scherm meekijken en niet op een beamer zeer prettig. Goede ontvangst en goede les ruimte.

 43. Bunnik

  Een professionele training waar ik echt wat aan gehad heb. Ik ga Civil3D voor mijn werk gebruiken en heb daarvoor een goede basis ontwikkeld door deze training. De training was met een kleine groep, waardoor er veel persoonlijke aandacht was.

 44. Roomer

  Een prettige leraar, neemt voor iedereen de tijd. 3 dagen waar het maximale uitgehaald wordt! voldoende ruimte voor uitleg in een niet al te grote groep. Locatie zelf is goed geregeld alleen om er te komen is het nog wel eens druk.

 45. Leeuwerink

  Goeie cursus welke goed aansluit bij de praktijk en direct te gebruiken is. Genoeg ruimte voor specifieke vragen en duidelijke uitleg en herhaling waar nodig. Locatie is ook top met lekkere lunch!

 46. Baltussen

  Zeer interessante, maar zeker ook leuke cursus. De dagen waren goed gevuld met uitleg en oefeningen en zo nu en dan ook ruimte voor een zijsprong. Civil3D gaat nu meer, beter en efficiënter worden gebruikt.
  Top!

 47. Loomans

  Goede cursus om te volgen. Zelfs als je nog geen enkele ervaring hebt met Civil3d is het prima te volgen. De trainer (Frank van der Heijden) heeft goede kennis van het programma waardoor hij alles gemakkelijk kan uit leggen. Ook het overnemen van je scherm is erg prettig als er dingen besproken worden. Ik kom over een x aantal jaar zeker terug om de gevorderde cursus te volgen en wie weet nog meer cursussen op het gebied van Autodesk producten.

 48. pijl

  Goed georganiseerd gekoppeld aan zeer kundige begeleiding maakte de cursus plezierig en met name leerzaam. Ik kan een ieder aanraden om zijn/haar cursus te volgen bij CadAccent.

 49. Bos

  Een goede cursus waar veel leerzame punten voorbij gekomen zijn wat goed aansluit bij de praktijk.
  Door de kleine groepen is er voldoende aandacht voor iedereen, en ook onderling leer je hoe bepaalde zaken ook op een andere manier mogelijk zijn.

 50. Farasat

  Ik vond het een goede cursus door een ervarende leraar. Ik ben tevreden over de kwaliteit van deze basiscursus.

 51. Minderhoud

  Na 3 leerzamen bijeenkomsten de basis voor C3D gelegd; nu nog toepassen op onze studenten. De trainer geeft ook tips mee hoe wij dat als docenten kunnen doen, bedankt!

 52. Schenk

  Ervaren cursusleider die de lesstof helder en duidelijk kan overbrengen. Geeft indien nodig extra informatie of ondersteuning.
  De les, het cursusmateriaal en de lesruimte zijn uitstekend.
  Een aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen of bekwamen in dit soort cursussen.

 53. douma

  Kennis overbrengen is een kunst. Als docent weet ik dat, maar ook u gaat dat ervaren tijdens deze cursus. Kennisniveau, communicatie met deelnemer, antwoorden, alles to the point. Helder! Voor mij een richtpunt hoe ik mijn autocad lessen geef. Kan het nog beter? ik denk het niet, alhoewel…….koffie in Oss is lekkerder dan in bodegraven.

 54. van der Werp

  De kleine groepsgrootte, een zeer goed ingerichte lesruimte en realistische praktijkopgaven tezamen met een deskundige docent maakt dat je na drie bijeenkomsten de basics van Civil3D goed beheerst.

 55. van der Velden

  Zeer goede en ervaren docent helpt je erg goed ik heb veel geleerd in deze drie dagen en de voorbeeld oefeningen sluiten erg goed aan.

 56. van Hooijdonk

  Het was een leerzame ervaring. De trainer legt de lesstof duidelijk uit en heeft ook tijd voor persoonlijke aandacht, voor cursisten die vastlopen of wat meer willen weten. Deze flexibiliteit vind ik een prettige ervaring. Het cursusmateriaal is duidelijk en ziet er verzorgd uit. De rustige, opgeruimde omgeving waarin les wordt gegeven draagt bij aan de gehele ervaring.

 57. van Hooijdonk

  Het was een leerzame ervaring. De trainer legt de lesstof duidelijk uit en heeft ook tijd voor persoonlijke aandacht, voor cursisten die vastlopen of wat meer willen weten. Deze flexibiliteit vind ik een prettige ervaring. Het cursusmateriaal is duidelijk en ziet er verzorgd uit. De rustige, opgeruimde omgeving waarin les wordt gegeven draagt bij aan de gehele ervaring.

 58. Brandsma

  CAD Accent ervaar ik als een betrokken en betrouwbare relatie. C3D /INFRACAD Training door zeer ervaren docent, praktijk- en doelgericht. Erg goed bevallen. Ook de service na aankoop van hard- en software is uitstekend. Een aanrader.

 59. Gabler

  De service is snel en helder.
  Ook het implementeren van de aangeschafte programmatuur/licenties verloopt snel en is zeer eenvoudig.

 60. Mantel

  De kleine groep was prettig. De opbouw van de cursus was goed, zowel qua stof als tempo. Ook volgden theorie en praktijk elkaar goed op. Het tempo was hoog en bleef er goed in doordat de cursusleider zich niet liet verleiden in te gaan op vragen van deelnemers die niet direct met de stof te maken hadden.
  Voor mij als beginner was de laatste dag net iets te veel en te snel, maar die kon ik thuis goed afmaken door het prima cursusboek. Het cursusboek is de maanden er na nog vaak op het bureau verschenen.

 61. van Rosmalen

  Ik vond het een zeer goede cursus door een leraar met zeer veel kennis en kunde. Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van deze cursus. Een aanrader voor iedereen die wil starten met Civil3d

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats reactie

Gerelateerde cursussen

  Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
  Bekijk het Webinar