ARKANCE, Europa’s snelgroeiende leider in de digitale transformatie van bouw en industrie en een dochteronderneming van de Franse GROUPE MONNOYEUR, is verheugd de overname aan te kondigen van AGACAD, de in Litouwen gevestigde ontwikkelaar van technologieën voor het modelleren en beheren van bouwinformatie, waarvan de software wordt gebruikt door 13.000 BIM-professionals in 130 landen.

AgaCAD BIM-oplossingen voor de bouw

ARKANCE heeft AGACAD overgenomen in een transactie die de 10e overname markeert van een Europees vooraanstaand CAD- en BIM-technologiebedrijf in de afgelopen twee jaar.

“AGACAD heeft bewezen in staat te zijn om innovatieve digitale technologieën van wereldklasse te ontwikkelen die nieuwe mogelijkheden en grote productiviteitswinsten bieden voor de bouw- en productiesector. We kijken ernaar uit om die expertise te benutten, inclusief maar verdergaand dan hun huidige portfolio van oplossingen, om klanten te ondersteunen in hun digitaliseringsreis, in lijn met de strategie van de GROEP MONNOYEUR. Binnen ARKANCE, zal AGACAD het ontwikkelingsteam en haar expertise versterken en profiteren van ons Europese netwerk om haar oplossingen te distribueren. ” aldus Gregoire Arranz, de CEO van ARKANCE

“De toetreding tot de ARKANCE-groep biedt ons de middelen om onze visie op de toekomst van de bouw beter te realiseren. Het zal ons in staat stellen huidige en nieuwe AGACAD-klanten (meestal kleine en middelgrote architectuur-, engineering- en bouwbedrijven) nog beter te bedienen. Het zal ons ook in staat stellen om onze krachtige BIM-oplossingen te implementeren en te ondersteunen voor grote internationale spelers in de bouw en productie, voor wie we tot nu toe vaak gewoon te klein waren om samen te werken.” zo geeft AGACAD CEO Donatas Aksomitas aan. Hij vervolgt: “ARKANCE heeft een lange en succesvolle staat van dienst, een aanwezigheid in tal van Europese landen en solide ambities waarbij AGACAD aanzienlijke waarde kan toevoegen.”

AGACAD, dat 30 jaar geleden werd opgericht, is altijd een pionier geweest op het gebied van digitale technologieën voor de bouwsector. In dat kader en in samenwerking met deskundige BIM-gebruikers heeft het ‘s werelds grootste selectie van Autodesk Revit-experttools opgebouwd. In 2018 benoemde Autodesk AGACAD tot een van zijn eerste ‘AEC Industry Partners’ en vertrouwd leverancier van technologieën die een aanvulling zijn op Autodesk’s eigen platforms.

De CEO van AGACAD merkt op dat het bedrijf zijn drijvende geest van ‘Building BIM Together’ en ‘Sharing BIM Advances’ zal behouden: nauw samenwerken met geavanceerde gebruikers van digitale bouwtechnologieën om real-life workflowwinsten te behalen en inzichten van experts om te zetten in tools die bereikbaar zijn voor alle klanten.

AGACAD zal zijn klanten wereldwijd rechtstreeks blijven bedienen en dezelfde toegankelijke, attente en flexibele ondersteuning en training blijven garanderen die klanten zo waarderen, benadrukt de heer Aksomitas. Het bedrijf is ook van plan om te blijven samenwerken met zijn bestaande partners, agenten en resellers.

Over AGACAD

AGACAD, sinds 1991 gevestigd in de Baltische natie Litouwen, een tech-savvy EU economie en IT-servicehub, is een ontwikkelaar van industrie-gerichte BIM technologieën, een distributeur van CAD- en BIM-software, en een aanbieder van advies- en opleidingsdiensten voor BIM-professionals. Bijzonder sterke expertisegebieden zijn BIM Content Management & Classificatie, BIM voor Prefabricage, en Digitale Inventarisatie Bedrijfsmiddelen & BIM voor Facility Management – met geavanceerde technologieën voor het ontwerp van houtconstructies (waaronder CLT, SIPS, en Heavy-Timber Framing), metaalconstructies (waaronder geventileerde gevels, vliesgevels en panelen), prefab beton, hangers en steunen, MEP-openingen en sprinklers en voor BIM-gegevensbeheer.

Over GROUPE MONNOYEUR

GROUPE MONNOYEUR, een familiebedrijf opgericht in 1906, levert aan haar klanten uit de bouw- en industriële sector efficiënte en productieve machines en behandelingsoplossingen. Zij doet dit via de distributienetwerken BERGERAT MONNOYEUR, APROLIS en IPSO. Bovendien helpt GROEP MONNOYEUR haar klanten bij hun uitdagingen op het vlak van energiebevoorrading en digitalisering via haar gespecialiseerde dochterondernemingen ENERIA en ARKANCE. Met meer dan 6460 medewerkers is de groep actief in 17 landen en realiseerde een omzet van 2 miljard euro in 2020.

Over ARKANCE

De missie van ARKANCE is om haar klanten te ondersteunen bij hun digitale transitie met haar Europese netwerk van experts. Met 650 werknemers in 4 divisies – ARKANCE SYSTEMS, ARKANCE OPTIMUM, ALLTERRA en SITECH – werkt de groep samen met wereldleiders zoals AUTODESK & TRIMBLE, voor de distributie en implementatie van oplossingen die zijn gewijd aan het optimaliseren van alle fasen van de levenscyclus van een bouw- of industrieel project, van kantoren tot activiteiten (bouwplaatsen, fabrieken, etc.)

Over ARKANCE SYSTEMS

Binnen de ARKANCE-organisatie richt ARKANCE SYSTEMS zich op het leveren van complete software- en applicatie-expertise voor alle fasen van de levenscyclus van bouwprojecten. Na deze overnames telt ARKANCE SYSTEMS nu 470 medewerkers, waaronder meer dan 250 applicatie-ingenieurs, die 70.000 gebruikers ondersteunen via een Europees netwerk in Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg, Polen, Finland, Tsjechië en Slowakije en in Hongarije, en zal blijven investeren in het kader van haar strategische ontwikkeling. De experts van ARKANCE SYSTEMS zijn toonaangevend op het gebied van BIM, Digital Twins, Industrie 4.0 en andere Internet of Things (IoT). ARKANCE SYSTEMS is een AUTODESK® PLATINUM reseller en TRIMBLE AUTHORIZED CHANNEL PARTNER op de vakgebieden waar de groep actief is.

    Gerelateerde berichten