Enscape

Wil je je werk voortaan snel, flexibel en accuraat presenteren? Enscape is dé visualisatietool voor Revit en SketchUp Pro. Dankzij de plug-in om realtime te renderen, visualiseer je je ontwerp rap en eenvoudig tot in de kleinste details.

 • Real-time render-plugin
 • Voor Revit, SketchUp Pro, Rhino, ArchiCAD en VectorWorks
 • Projecten eenvoudig, snel en fotorealistisch presenteren
 • Bekijk wijzigingen aan je ontwerp binnen (milli)seconden
 • Maak afbeeldingen en video’s
 • Uw BIM-project direct in Virtual Reality
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
 • Stel uw eigen pakket samen

  Selecteer een abonnement:

  • Enscape abonnement - Fixed-Seat - 1 jaar

    509,00
   SKU: Enscape-W-1yr

  Opleidingen

Maak je presentaties tot een succes met Enscape

Iedereen kan professioneel renderen met Enscape. Moet dat muurtje iets verder naar links? Toch liever een andere kleur voor die tegels? In Enscape zijn al je aanpassingen in Revit, SketchUp, VectorWorks of Rhino direct zichtbaar.

Maar het kan nóg mooier: breng je ontwerp naar een hoger niveau met een VR-bril. Zo laat je klanten ervaren hoe het er straks écht uit gaat zien. Reken maar dat je dat gaat merken in je verkoopresultaten.

Realtime renderen

Enscape is dé visualisatietool voor Revit en Sketchup Pro waarmee u met een druk op de knop uw ontwerp kunt presenteren en tot in de kleinste details in real-time tot leven brengt. Met Enscape kunt u live door uw ontwerp lopen en onderdelen tonen en bespreken met de klant. Wil de klant dat muurtje toch iets verder naar rechts, of de kleur van de tegels aanpassen? Geen probleem. In een mum van tijd is de wijziging zichtbaar, en hóe!

Gebruiksvriendelijk

Enscape blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. Wie deze applicatie gebruikt, merkt aan alles dat eenvoud en gebruiksgemak het uitgangspunt zijn geweest bij de ontwikkeling. Enscape is daarom niet alleen geschikt voor veeleisende experts, maar juist ook voor professionals die minder vaak een presentatie maken.

Renderen in een paar klikken

Zo eenvoudig is het om uw project in realtime te renderen:

1. Start uw Revit- of SketchUp-project.
2. Kies een view.
3. Klik op de Enscape-knop.

Vervolgens worden alle eigenschappen van het materiaal live gerenderd: van structuur en kleur tot en met reflectie en transparantie. En doet u een aanpassing in Revit of SketchUp Pro? Dan wordt deze vrijwel direct getoond.

Verbeterde communicatie

Omdat u realtime een BIM-model rendert, kijken klanten live in 3D mee. Tot in het kleinste detail! U laat zelfs lichtinval, kleuren en materialen op verschillende tijdstippen van de dag zien. Dit heeft een enorme visuele impact én het verduidelijkt uw ontwerpintentie. Kortom: het verbetert de communicatie.

Virtual Reality

De Virtual Reality-functie van Enscape brengt uw ontwerp prachtig tot leven. Met Oculus Rift of HTC Vive zien uw klanten uw ontwerp niet alleen, ze beleven het. Dat geeft uw ontwerp maximale overtuigingskracht.

Perfect voor BIM

Omdat Enscape veel gebruik maakt van de meta-data die BIM-modellen bevatten is elk BIM-project eenvoudig en snel te presenteren. Als u in Revit of SketchUp iets in het BIM-model wijzigt, worden de aanpassingen direct in Enscape doorgevoerd. Dat bespaart veel tijd en verkleint de kans op fouten.

Makkelijk delen

Heeft uw klant geen Revit, SketchUp of Enscape? Dan kunt u toch een 3D-walkthrough of 360-graden-panorama delen. Of hen een Virtual Reality-ervaring laten beleven. Bij het exporteren worden alle instellingen en aanpassingen namelijk meegenomen. Als u het bestand vervolgens deelt, loopt de ontvanger probleemloos door het project.

Veelgestelde vragen over Enscape

Met welke software werkt Enscape?

Enscape werkt met:

 • Autodesk Revit
 • Trimble SketchUp Pro
 • Trimble SketchUp Make
 • Nemetschek VectorWorks
 • McNeel Rhinoceros Rhino
 • GraphiSoft Archicad

Wat is het verschil met andere rendersoftware?

Dit zijn de drie grootste verschillen:

 1. Vaak is rendersoftware zeer uitgebreid en bedoeld voor visualisatie-experts. Enscape heeft dit niet, is dus eenvoudig in gebruik en levert toch zeer hoge kwaliteit.
 2. Andere applicaties hebben uren nodig om te renderen, Enscape slechts seconden (of met een krachtige videokaart zelfs milliseconden).
 3. Als u met andere software werkt, is het vaak noodzakelijk om een export te maken van het Revit-, IFC- of SketchUp-bestand. Het geëxporteerde bestand wordt daarna geopend in de rendersoftware en verder bewerkt. Het gevolg van deze methode: omslachtig, verlies van tijd en niet alle wijzigingen worden gedocumenteerd en aangepast in het BIM-model. Met Enscape blijft uw model altijd up-to-date; u werkt vanuit één bron.

.

Wat is het verschil tussen een fixed-seat en floating license?

Met een fixed-seat license gebruikt u Enscape op één apparaat. Met een floating license installeert u de software op meerdere apparaten, waarna de licentie op een van de apparaten gebruikt kan worden.t

Wat zijn de systeemvereisten voor Enscape?

Het is belangrijk dat u de professionele CAD-videokaarten van Nvidia Quadro of AMD Firepro gebruikt. Voor live rendering en walktroughs raden we aan om een Nvidia Quadro met minimaal 6 GB videogeheugen te gebruiken.

Voor een optimale Virtual Reality-ervaring is het belangrijk dat uw systeem een framesnelheid van minimaal 90 FPS haalt. Daarvoor heeft uw processor een minimale kloksnelheid van 3,5 GHz nodig. Let op: alleen de laatste Nvidia Quadro-videokaarten zijn geschikt voor zowel Revit als Virtual Reality.

Is er een Enscape-cursus

Nee, maar dat hoeft ook niet. Deze software is namelijk zeer eenvoudig in gebruik. Om optimaal van de software te profiteren, is het wel handig dat u de geavanceerde materiaal- en visualisatieopties in Revit beheerst. Als u daarin onvoldoende ervaring heeft, raden we aan om de Revit Basiscursus te volgen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats reactie

Verbaas jezelf over de hoge kwaliteit

Gerelateerde producten

Revit

Revit is dé BIM-ontwerpapplicatie voor architecten, bouwbedrijven, aannemers, adviesbureaus,...

NavisWorks

Met NavisWorks maakt je gestructureerde 3D-ontwerpmodellen en planningen inzichtelijk....

  Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
  Bekijk het Webinar