AutoCAD Revit LT Suite

Werk je met AutoCAD, maar wil je met BIM werken? In de AutoCAD Revit LT Suite vind je zowel AutoCAD LT als Revit LT. Dat is niet alleen voordelig, maar ook erg praktisch als je wil overstappen van 2D-CAD naar 3D-BIM.

 • AutoCAD LT en Revit LT in één voordelige bundel
 • Professionele bouwkundige CAD-tekeningen en BIM-modellen maken
 • Uw organisatie soepel over laten stappen van 2D naar 3D/BIM.
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
 • Stel uw eigen pakket samen

  • AutoCAD Revit LT Suite abonnement - 1 jaar

    695,00
   SKU: 6357008

  Opleidingen

  Helpdesk en ondersteuning

  Meer informatie helpdesk

  Installatie

  Meer informatie installatie

  Promo: abonneer en leer - 1 jaar

  Promo: Abonneer en leer, krijg tot € 250 korting op een cursus.  Meer informatie

  Promo: abonneer en leer - 3 jaar

  Promo: Abonneer en leer, krijg tot € 250 korting op een cursus.  Meer informatie

Van 2D naar BIM: met de AutoCAD Revit LT Suite gaat het heel eenvoudig

AutoCAD LT – AutoCAD LT is dé applicatie voor technische CAD-tekeningen in 2D. Dankzij de vele beschikbare tools maak je elk ontwerp inzichtelijk. En samenwerken met je collega’s en partners is supereenvoudig dankzij het DWG-formaat, niet voor niets het meest gebruikte format om CAD-tekeningen uit te wisselen.

Revit LT – Wil je intensief samenwerken met je ‘partners-in-BIM’ en gezamenlijk modellen gebruiken tijdens het hele bouwproces? Dan kun je nauwelijks om Revit LT heen. De BIM-modellen zijn de basis waarmee al je technische tekeningen en documenten automatisch worden gegenereerd: van 3D-impressies, plattegronden, aanzichten, doorsneden en details tot en met schema’s, overzichten en lijsten. En heb je iets veranderd in je ontwerp? Dan worden alle tekeningen en documenten automatisch meteen bijgewerkt.

AutoCAD Revit LT Suite – Met Revit LT maak je de stap naar BIM, terwijl je bestaande CAD-projecten gewoon doorgaan met AutoCAD LT. Moeiteloos en zonder compromissen van 2D naar BIM met de AutoCAD Revit LT Suite. Het leven kan zo eenvoudig zijn…

Vier ijzersterke redenen waarom BIM ook geschikt is voor kleinere organisaties

Misschien denk je dat BIM alleen geschikt is voor grote organisaties en projecten? Dan heb je het mis! Dankzij AutoCAD Revit LT heeft BIM ook voor kleinere organisaties en projecten veel voordelen. Dit zijn de vier grootste.

1. Efficiënter werken met minder kosten

Ontwerpen is een dynamisch proces: een balanceeract tussen praktische wensen, technische mogelijkheden en fluctuerende kosten. Met traditionele tekensystemen kosten wijzigingen veel tijd én ze zijn foutgevoelig. Dankzij BIM en Revit LT niet meer. Als je een bouwdeel op één locatie aanpast, wordt de wijziging automatisch doorgevoerd in alle tekeningen, documenten en overzichten. Dat scheelt faalkosten, tijd en een hele berg frustratie

2. Overstappen zonder productieverlies

Nieuwe werkprocessen, daar niemand zit erop te wachten toch? Continuïteit is tenslotte key voor elke organisatie. Daar komt de AutoCAD Revit LT Suite om de hoek. Hiermee kun je soepel overstappen naar BIM, zonder de goed geoliede machine die jouw organisatie is te verstoren. Terwijl je nieuwe BIM-projecten opstart met Revit LT, werk je met AutoCAD LT gewoon door aan je huidige projecten. Zo blijft je business altijd up and running.

3. Lage investering

Nog zo’n punt bij het aanpassen van je werkprocessen: de investeringskosten. Aan de ene kant moet je nieuwe software kopen en aan de andere kant ben je de investeringen kwijt die je in het verleden voor andere applicaties hebt gedaan. De AutoCAD Revit LT Suite is dan de oplossing waarmee je kosteneffectief kan overstappen naar BIM. Heb je eenmaal de overgang naar BIM gemaakt? Dan zet je heel simpel de stap naar een volledige BIM-organisatie en schaal je op naar Revit of de AEC Collection. Jij bepaalt het tempo!

4. Klaar voor de toekomst

Met het 3D-model van BIM en de grote hoeveelheid data die zich hierin bevindt, kun je alles tot in detail voorbereiden én uitvoeren. De innovatieve werkmethode sluit naadloos aan bij het bouwen van nu; dataverwerking wordt immers steeds belangrijker in de bouwsector. Opdrachtgevers, ontwerpers en bouwers: allemaal kiezen ze bewust voor BIM. Want ze kennen het groeiende belang van BIM bij het verkrijgen en opleveren van opdrachten. Met Revit LT ben ook jij klaar voor de toekomst!

Gereedschappen voor 2D en 3D!

Met de AutoCAD Revit LT Suite haalt u het beste van beide werelden in huis: 2D voor reguliere CAD-tekeningen en 3D voor uw BIM-projecten. Wissel eenvoudig bestanden uit met teamleden of klanten met behulp van Revit- en AutoCAD en verbeter de samenwerking van uw projecten:

 

 • Werk efficiënter met een enkel, gecoördineerd model:
  Gebruikers kunnen gelijktijdig aan het ontwerp en de documentatie van bouwprojecten werken. Autodesk Revit LT voert automatisch iteratieve handelingen uit binnen het documentatieproces. Daardoor is de consistentie binnen het ontwerp gewaarborgd, is de coördinatie rond de tekeningen eenduidiger en wordt het aantal fouten gereduceerd
 • Ontwerp en visualisatie in 3D:
  De gebruiker kan zijn ontwerpen in een virtuele omgeving bekijken, waardoor hij beter inzicht krijgt in het gebouw en hij zijn ideeën beter kan communiceren aan zijn opdrachtgevers
 • Fotorealistische renderings in de cloud:
  U kunt uw design rechtstreeks in de cloud renderen, vanuit de Revit LT-interface. Het resultaat: foto-realistische visualisaties, zonder dat rekenkracht van de eigen pc aangesproken dient te worden.
 • Ontwerpen uitwisselen in DWG- of RVT-bestandsformaat:
  Uitwisselen van data met andere teamleden is kinderspel dankzij de Autodesk collaboration applicaties
Functionaliteiten AutoCAD LT:
 • 2D CAD-functies: punten, (vloeiende) lijnen, cirkels en veelhoeken
 • Annotaties: teksten, maatvoeringen en attributen
 • Arceringen
 • Blocks: Componenten opgebouwd uit elementen
 • XREF:  Live-link naar externe DWG’s, JPG’s en PDF’s
 • DWG: meest toegepaste bestandsformaat voor 2D CAD-tekeningen
Functionaliteiten Revit LT:
 • 2D CAD-functies: punten, (vloeiende) lijnen, cirkels en veelhoeken
 • 3D model-functies: lijnen, vlakken, objecten
 • Annotaties: teksten, maatvoeringen en slimme attributen
 • Families: Intelligente componenten opgebouwd uit elementen
 • Parametrisch: Pas elementen en modellen aan met parameters
 • Linked Files:  Live-link naar externe DWG’s, DXF’s en DGN’s
 • RVT: populair bestandsformaat voor 3D BIM-modellen

De meestgestelde vragen over AutoCAD Revit LT Suite

Wat zit er in de AutoCAD Revit LT Suite?

Revit LT Suite is een softwarebundel met AutoCAD LT én Revit LT.

Let wel: beide programma’s moeten op dezelfde pc apart geïnstalleerd worden.

Wat zijn de verschillen tussen Revit LT en Revit?

Er zijn meerdere verschillen. Zo kunt u in Revit LT geen applicaties, toolbars en programma’s van derden installeren. In de volledige versie van Revit kunt u dat wel. Daarnaast biedt de LT-variant geen mogelijkheid om lokaal te renderen. Om toch te kunnen renderen, kunt u online cloud credits kopen.

 

Overige belangrijke verschillen op een rij:

 

Revit LT Revit
Stand-alone licentie Stand-alone licentie en netwerklicentie
U kunt niet tegelijkertijd aan een BIM-model werken. U kunt wél tegelijkertijd aan een BIM-model werken.
U heeft geen assemblies en parts tot uw beschikking. U kunt assemblies en parts gebruiken.
Renderen via de cloud kan tegen een extra vergoeding. Lokaal renderen kan via de software.
Installatie van externe software en extensies is niet mogelijk. U kunt externe software en extensies gebruiken.
Mass-modeling is niet mogelijk. Mass-modeling is wel mogelijk.

 

Wilt u een uitgebreidere opsomming van verschillen, dan verwijzen we u graag naar het artikel ‘Vergelijk Revit LT met Revit en de AEC Collection’

Kan ik de AutoCAD Revit LT Suite testen?

Jazeker! U kunt alle Autodesk-software dertig dagen gratis testen. Testversies mag u overigens niet commercieel gebruiken. Wilt u AutoCAD LT en Revit LT testen? Vraag dan voor beide programma’s een download aan.

Wanneer is de AutoCAD Revit LT Suite geschikt voor mij?

Als u de overstap naar intelligent 3D-modelleren maakt, is Revit LT een goede keuze. U opent moeiteloos RVT-bestanden, waardoor werken met Revit en volgens het BIM-principe binnen handbereik is.

Ondersteunen AutoCAD LT en Revit LT externe applicaties of extensies?

Nee, dat doen ze niet. Extensies van Autodesk en andere partijen gebruiken voor specifieke werkzaamheden kan alleen met AutoCAD en Revit.

Is de AutoCAD Revit LT Suite beschikbaar voor Apple Mac?

Helaas niet. Hoewel AutoCAD LT beschikbaar is voor de Mac, is de AutoCAD Revit LT Suite alleen beschikbaar voor het Windows-besturingssysteem. Ook is het niet mogelijk om een AutoCAD Revit LT Suite te splitsen in AutoCAD LT voor de Mac en Revit LT voor Windows of andersom.

Kan ik AutoCAD tekeningen openen in Revit LT?

Jazeker! U kunt uw DWG-tekeningen inladen en gebruiken als onderlegger voor uw detailtekening, of bijvoorbeeld om profiles te maken voor sweeps. Lees ook: AutoCAD tekeningen openen en gebruiken in Revit (LT).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats reactie

Gerelateerde producten

Revit

Revit is dé BIM-ontwerpapplicatie voor architecten, bouwbedrijven, aannemers, adviesbureaus,...

  Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
  Bekijk het Webinar