Belangrijk nieuws voor SketchUp gebruikers. SketchUp heeft aangekondigd dat ze per 4 november volledig stoppen met het verkopen en vernieuwen van Classic Perpetual Licenses and Maintenance.

Dat er grote wijzigingen zaten aan te komen wat betreft de licenties voor SketchUp was al een tijdje duidelijk. Alle grote softwarepakketten zoals Autodesk, Adobe en ook Trimble stappen af van de klassieke manier van software kopen en stappen over naar een abonnement. Een abonnement biedt zowel SketchUp als de gebruiker vele voordelen. In ons blogbericht SketchUp Pro stapt over op abonnementen leest u de belangrijkst voordelen.

SketchUp stopt met kooplicenties

De manier waarop SketchUp deze aankondiging heeft gedaan, en de manier waarop de bestaande gebruikers nu gedwongen worden om over te stappen naar een abonnement verdient niet de schoonheidsprijs om het maar mild uit te drukken.

We zijn als CAD Stunter op dit moment aan het onderhandelen met Trimble (het bedrijf achter SketchUp) om de bestaande gebruikers een goed aanbod te geven zodat het ook voor hen interessant is om nu de overstap te maken.

De belangrijkste wijzigingen

Op de overzichtspagina SketchUp End of Classic License FAQ kunt u de meest gestelde vragen over de wijzigingen lezen.

Einde kooplicenties 4 november 2020

Einde verkoop van kooplicenties én de mogelijkheid om uw maintenance contract te verlengen.

Blijf mijn licentie na 4 november geldig?

Ja, uw licenties blijft na 4 november 2020 geldig en u kunt de software blijven gebruiken.
U kunt SketchUp echter niet meer upgraden en ontvangt geen updates meer. U mag de laatste versie waar u volgens het maintenance contract recht op had blijven gebruiken.

Ik heb nog een oudere versie van SketchUp kan ik deze blijven gebruiken?

Ja, als u een oudere versie van SketchUp gebruik kunt de licenties blijven gebruiken.

Kan ik een oudere versie van SketchUp na 4 november upgraden?

Nee, SketchUp stopt per 4 november met het verkopen van kooplicenties. Er is ook geen mogelijkheid om oudere versie na deze datum te upgraden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de mogelijkheden om uw bestaande SketchUp kooplicentie te upgraden naar een abonnement kunt u contact opnemen met een van onze verkoopmedewerkers. Heeft u een actief maintenance contract dan zullen wij binnenkort contact met u opnemen.

    Gerelateerde berichten