NavisWorks

Met NavisWorks maakt je gestructureerde 3D-ontwerpmodellen en planningen inzichtelijk. En omdat je ook tijdig knelpunten signaleert, is NavisWorks dé oplossing voor projectcoördinatie, projectplanning en simulatie. Zo heb je altijd het overzicht én bespaar je tijd en geld!

 • BIM 3D, 4D en 5D workflows
 • Creëer inzicht in je projecten
 • Ontdek conflicten vóór de uitvoering en verlaag faalkosten
 • Deel projecten met partners of belanghebbenden
 • Maak en controleer uitvoeringsplannen en simuleer ze
 • Naadloze aansluiting op AutoCAD, Revit, Civil 3D
 • Importeer planningen in bijvoorbeeld MS Project of Primavera
 • Ondersteuning voor bijna elk gangbaar bestandsformaat
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
 • Stel uw eigen pakket samen

  Selecteer een abonnement:

  • Navisworks Manage abonnement - 1 jaar

    2.615,00
   SKU: 6356879

  Opleidingen

  Helpdesk en ondersteuning

  Meer informatie helpdesk

  Installatie

  Meer informatie installatie

NavisWorks maakt je werk een stuk makkelijker

Met Autodesk NavisWorks coördineer je niet alleen je eigen ontwerpen, maar ook die van je projectpartners. Voer bijvoorbeeld in een oogwenk clash-detections, organisatorische simulaties en controles uit. Zo verlies je nooit het zicht op je ontwerp- én uitvoeringsproces. En tegelijkertijd werk je sneller, efficiënter en met minder kans op fouten. Dat is win-win-win!

Het uitvoeringsproces inzichtelijk met NavisWorks

De belangrijkste functionaliteiten van Navisworks op een rij.

NavisWorks ondersteunt de analyse, simulatie en communicatie van uw projecten én die van uw partners:

Ondersteuning voor BIM

Met NavisWorks leest u 3D-modellen van praktisch alle bouwgerelateerde bestandsformaten in. Samen vormen ze een BIM-model waarin alle disciplines van het project samenkomen. De data die zich in de toegevoegde modellen bevinden, zijn direct beschikbaar. U kunt deze gebruiken om objecten te vinden, filteren of navigeren.

Projecten plannen

Met de TimeLiner-functie maakt u duidelijke projectplanningen, gebaseerd op uw werkproces. Heeft u al een planning in Microsoft Project of PrimaVera? Importeer de planning dan in NavisWorks, koppel ze aan de aanwezige 3D-modellen en visualiseer uw bouwmethodiek alsnog. Vanuit NavisWorks heeft u overzicht over uw complete project.

Conflicten van bouwdelen en uitvoeringsprocessen controleren

Ook is het mogelijk om analyses uit te voeren zoals clash-detecties, waarbij onderdelen worden gevonden die elkaar raken of met een opgegeven marge passeren. Bouwfouten worden hierdoor voortijdig opgespoord en kunnen onnodig hoge reparatiekosten en uitloop van planningen worden vermeden.

U kunt de data ook gebruiken om planningen en visuele simulaties van het uitvoeringsproces te maken, waardoor u de logistiek rondom uw bouwproces tot in detail kunt sturen.

Hoeveelheden bepalen

Wilt u als planner of werkvoorbereider inzicht in alle hoeveelheden van het project? Of juist in specifieke hoeveelheden? In NavisWorks bepaalt u deze hoeveelheden met de Model Takeoff-functionaliteit. Hiermee onttrekt data zoals lengte, breedte, diepte en hoogte, maar ook oppervlakten, volumes, aantallen, diameters en andere materiaaleigenschappen. Wat als data in het model zit, kunt u er ook weer uithalen.

Samenwerken en communiceren

Efficiënt samenwerken en vloeiende communicatie zijn cruciaal in uw vak. Met NavisWorks maakt u knelpunten én oplossingen bespreekbaar. U plaatst opmerkingen in het model, beheert ze en deelt ze met projectmedewerkers, teamleden en uw opdrachtgever.

Veelgestelde vragen over Navisworks

Is Navisworks geschikt voor BIM?

Jazeker! Navisworks is 100% BIM en is vaak een vast onderdeel van het werkproces bij BIM-projecten.

Zijn oude .DWG-tekeningen in Navisworks te openen?

Ja. Navisworks kan alle AutoCAD bestanden openen, ongeacht welke versie. Daarnaast kan Navisworks de meest voorkomende bestandsformaten importeren waar in de bouw gebruik van wordt gemaakt.

Welke bestandsformaten kan ik nog meer in Navisworks importeren?

Meer dan 60! De meest voorkomende bestandsformaten worden allemaal ondersteund, zoals: IFC, DWG, DXF, RVT, DGN, 3DS, STEP, IGES en ASM. Lees hier meer over de uitgebreide lijst van ondersteunende bestandsformaten.

Welke variant van Navisworks is voor mij geschikt?

Dat hangt van uw wensen af. Er zijn namelijk twee varianten. Met NavisWorks Manage heeft u meer controle over de resultaten dankzij de geavanceerde tools voor coördinatie, analyse en simulatie. Met NavisWorks Simulate kunt u met analyse en simulatie gemakkelijker projectgegevens evalueren en communiceren. Klik op de link voor de lijst met verschillen tussen NavisWorks Manage en NavisWorks Simulate . Heeft u toch nog vragen? Bel ons dan voor een vrijblijvend advies: 085 – 30 30 000.

Kan ik Navisworks voordelig combineren met andere Autodesk-software?

Jazeker! Navisworks is verkrijgbaar als onderdeel van de Autodesk AEC Collection. Dit is een kostenbesparende softwarebundel met geïntegreerde CAD- en BIM-tools voor het ontwerpen van bouwwerken, civiele infrastructuur en constructiewerken.

Welke cursus heb ik nodig om met Navisworks te leren werken?

Heeft u geen ervaring met Navisworks, dan adviseren wij u om de Navisworks Basiscursus te volgen.

Is technische ondersteuning of helpdesk mogelijk?

Bij elk Autodesk-abonnement krijgt u het Standard Plan. Hiermee heeft u recht op een (beperkt) basispakket aan hulp. De communicatie is in het Engels en alleen telefonisch buiten kantooruren (de helpdesk is in de Verenigde Staten).

Het Premium Plan biedt u voor een gering bedrag uitgebreidere hulp, waarbij vooral de telefonische bereikbaarheid beter is. Lees hier meer over de verschillen tussen het Standard Plan en het Premium Plan.

Maakt u liever gebruik van Nederlandstalige ondersteuning, technische mensen die uw vakgebied verstaan én ook nog eens bereikbaar zijn tijdens reguliere, Nederlandse kantooruren? Dan is ons Helpdesk Abonnement de beste keuze.

Kan ik de software testen voordat ik deze aanschaf?

Jazeker, dat kan!

U kunt (de meeste) Autodesk-software 30 dagen gratis proberen. Het is echter niet toegestaan om de testversie commercieel te gebruiken. De testperiode verlengen is ook niet toegestaan.

Wilt u de software 30 dagen gratis proberen? Download deze dan via onze download-pagina.

Welke PC of laptop is geschikt voor het werken met Navisworks?

De systeemvereisten die Autodesk publiceert zijn de minimale systeemvereisten. Hoewel een (mobiel) werkstation in eerste instantie prima zal werken horen we van klanten vaak dat de prestaties al vrij snel zakken. Daarom bieden we (mobiele) werkstations aan die specifiek voor BIM en Navisworks zijn samengesteld, én met gemak een aantal jaren optimaal zullen presteren.

Meer informatie vindt u bij HP (Mobile) Workstations voor CAD en BIM. Heeft u liever persoonlijk contact? Ook dat kan! Bel ons: 085 – 30 30 000.

1 beoordeling voor NavisWorks

 1. de Roode

  Zoals altijd zijn we weer vlot en prettig geholpen door Marco Gelens van CadAccent. Vlotte quote, levering en afhandeling. Prettig zaken doen!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats reactie

Gerelateerde producten

Revit

Revit is dé BIM-ontwerpapplicatie voor architecten, bouwbedrijven, aannemers, adviesbureaus,...

  Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
  Bekijk het Webinar