AutoCAD Raster Design

Sneller werken en minder fouten maken: dat klinkt aantrekkelijk. En dat is het ook, zeker met AutoCAD Raster Design. Hiermee zet je snel en nauwkeurig je papieren tekeningen, afbeeldingen en teksten om naar AutoCAD-documenten. Ook kun je eenvoudig geo-afbeeldingen in Civil 3D en AutoCAD Map 3D tonen en analyseren.

 • Projectmappen digitaliseren
 • Tekeningen en afbeeldingen converteren naar CAD-objecten
 • Teksten converteren naar AutoCAD-teksten (OCR)
 • Geo-afbeeldingen analyseren in Civil 3D en AutoCAD Map 3D
 • Tekeningen opschonen
 • Afbeeldingen en rasterbestanden beheren
 • AutoCAD Raster Design is onderdeel van AutoCAD.
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
 • *Stel uw eigen pakket samen

  Selecteer een abonnement:

  • AutoCAD Collection abonnement - 1 jaar

    1.935,00

   AutoCAD Collection abonnement - 1 jaar

   SKU: 4688190

  Opleidingen

  Helpdesk en ondersteuning

Zo maakt AutoCAD Raster Design je werk je eindeloos veel makkelijker

Met AutoCAD Raster hoeft je nooit meer bestaande papieren tekeningen of andere documenten over te tekenen in AutoCAD. Dát scheelt een hoop tijd! En het voorkomt fouten. Heel fijn als je een nieuw project begint en alle belangrijke bestaande informatie alleen op papier beschikbaar is – en dat gebeurt nog vaak!

Met AutoCAD Raster Design digitaliseer je tekeningen, afbeeldingen en teksten voor onder meer bouw-, GIS- en infrastructurele projecten. Ook kun je eenvoudig bestaande kaartgegevens omzetten, net als georuimtelijke gegevens en digitale satellietafbeeldingen.

Het voordeel van AutoCAD Raster Design ten opzichte van AutoCAD
Met AutoCAD kun je rasterafbeeldingen invoegen, bekijken en afdrukken, maar je kunt deze niet bewerken of wijzigen, en er ook geen foto-analyses en beeldverwerkingen mee uitvoeren. Met AutoCAD Raster Design kun je dit wel.

Het voordeel van AutoCAD Raster Design ten opzichte van Map 3D en Civil 3D
AutoCAD Raster Design is een toonaangevende rastertoepassing voor ontwerpprofessionals die bijvoorbeeld gescande kaarten, satellietbeelden, luchtfoto’s, digitale hoogtemodellen (DEM’s) en soortgelijke digitale gegevens willen gebruiken in AutoCAD-tekeningen. AutoCAD Map 3D en Civil 3D hebben de mogelijkheid om DEM’s te bekijken en weer te geven. Met AutoCAD Raster Design kun je de geografische informatie die toegankelijk is via de AutoCAD Map 3D FDO-rasterprovider ook analyseren en bewerken.

Waarom digitaal beter is dan papier

‘Gratis proberen’ – ‘U zit nergens aan vast’

Waarom kopen bij CAD Stunter?

Als grootste Autodesk Platinum reseller van de Benelux garanderen we je de beste prijs-kwaliteitverhouding. We helpen je ook na de aanschaf van Autodesk-software en hebben een deskundige, Nederlandstalige helpdesk.

Deskundige nederlandstalige helpdesk

Direct uit voorraad geleverd

Financiering mogelijk, betaling vast bedrag per maand

Bekijk meer redenen om te kopen bij CAD Stunter

Digitaliseer met plezier: accuraat en snel

Met AutoCAD Raster Design converteert u rasterafbeeldingen van technische tekeningen en afbeeldingen in een handomdraai naar DWG-vectorbestanden. Digitaliseer uw papieren projectdossier, bewerk ze met AutoCAD en deel ze elektronisch of sla ze op in de cloud. Een aantal toepassingsmogelijkheden:

 • Creëer lijnen en polylijnen uit rasterafbeeldingen en converteer rasterbestanden naar vectortekeningen.
 • Bewerk, verwijder of voeg standaard AutoCAD-elementen toe van geconverteerde tekeningen en afbeeldingen.
 • Verbeter de kwaliteit van afbeeldingen met behulp van beeldopschonings- en bewerkingstools.
 • Toon en analyseer GEO-afbeeldingen in Civil 3D en AutoCAD Map 3D.

De voordelen van AutoCAD Raster Design ten opzichte van...

AutoCAD

Met AutoCAD kunt u weliswaar rasterafbeeldingen invoegen, bekijken en afdrukken, maar niet bewerken of wijzigen. Ook een foto-analyse of beeldverwerking uitvoeren behoort in AutoCAD niet tot de mogelijkheden. Met AutoCAD Raster Design kunt u dit allemaal wél.

En er is meer. Zo past u eenvoudig afbeeldingen aan, zodat u deze kunt gebruiken in andere tekeningen of voor andere toepassingen. Daarnaast bevat AutoCAD Raster Design hulpmiddelen om afbeeldingen en rasterbestanden te beheren.

AutoCAD Map 3D en Civil 3D

Wilt u gescande kaarten, satellietbeelden, luchtfoto’s, digitale hoogtemodellen (DEM’s) en soortgelijke digitale gegevens gebruiken in AutoCAD-tekeningen? Dan is AutoCAD Raster Design dé toonaangevende rastertoepassing.

Met AutoCAD Map 3D en Civil 3D heeft u namelijk alleen de mogelijkheid om DEM’s te bekijken en weer te geven. Met AutoCAD Raster Design kunt u de geografische informatie echter ook analyseren en bewerken. Deze informatie wordt ontsloten via de AutoCAD Map 3D FDO-rasterprovider.

andere software dan Autodesk

Hoewel er meer applicaties zijn waarmee tekeningen en afbeeldingen omgezet kunnen worden naar een digitaal formaat, is het AutoCAD Raster Design die de objecten ook volledig toegankelijk maakt voor AutoCAD. En hierbij volledig gebruik maakt van de functionaliteiten die AutoCAD met het DWG-bestandsformaat te bieden heeft.

Dat komt omdat het DWG-bestandsformaat is ontwikkeld door Autodesk, speciaal vóór AutoCAD. In tegenstelling tot andere leveranciers weet Autodesk het DWG-bestandsformaat dus optimaal te benutten.

DWG is het daarom het meest toegepaste bestandsformaat voor CAD-tekeningen ter wereld. Dat maakt het altijd uitwisselbaar, met iedereen. Dat geeft rust!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats reactie

Gerelateerde producten

  Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
  Bekijk het Webinar