Wood Framing Suite

Houtskeletbouw BIM & 3D modelleringssoftware voor geprefabriceerd houtskeletbouwsysteem ontwerp in Revit

Voor bouwkunde, detaillering, documentatie en constructie

Topgebruikers van Revit noemen AGACAD’s Wood Framing Suite de krachtigste en meest flexibele BIM-software op de markt voor het ontwerpen van houtskeletbouwwanden, -vloeren en -daken.

Dit omvat gespecialiseerde oplossingen voor gebouwen die zijn ontworpen met structureel geïsoleerde panelen (SIP’s), kruislings gelamineerd hout (CLT), of zwaar hout (ook wel massief hout of post-and-beam genoemd. Wij noemen het OAK).

Testversie

Tools4BIM dock: Probeer alle AGACAD producten. Download de 14 dagen trial versie

Wood Framing

Geavanceerde automatisering en ingebouwde best practices helpen BIM-professionals optimale keuzes te maken, sneller te werken en fouten te voorkomen in elke fase, van ontwerp en documentatie tot fabricage en constructie.

Met onze op Revit gebaseerde houtskeletbouwsoftware is het eenvoudig om snel de juiste elementen of parameters in batch toe te voegen, te wijzigen of te markeren, hardware- en bevestigingsdetails te distribueren, openingen en verbindingen te beheren en conflicten op te sporen. Kozijnen worden dynamisch bijgewerkt en aangepast als er wijzigingen worden aangebracht, zodat de bouwtekeningen en besteklijsten altijd nauwkeurig zijn.

Architecten die onze Revit-uitbreidingen voor houtskeletbouw gebruiken, kunnen snel een ruw 3D-model maken, zodat belangrijke beslissingen al in een vroeg stadium van het projectontwerp kunnen worden genomen. Met onze BIM-software hoeft u alleen maar de configuraties in te stellen en de tool bouwt het model voor u. Vergeet het handmatig tekenen van elke plaat, steunbalk, ligger, dakspant en spant. Bouwkundig ingenieurs – aangezien het een BIM-model is, worden werkplaatstekeningen automatisch gegenereerd, en als bijvoorbeeld een opening in een frame moet worden gewijzigd, zullen de werkplaatstekeningen deze wijzigingen weergeven.

Sneak peek Wood Framing in de video hieronder:

Producten voor houten skeletbouw

Wood Framing Wall

Ontwerp houtskeletbouwwanden

Wood Framing Wall maakt het inlijsten van enkel- of meerlaagse houten wanden snel en eenvoudig met real-time volledige projectupdates in Revit. Bovendien genereert het programma aanzichten met automatische afmetingen voor wandpanelen of -segmenten, evenals nauwkeurige stuklijsten en werkplaatstekeningen. Zo bent u verzekerd van kwaliteitsproductie en nauwkeurige montage op de bouwplaats.

Wood Framing Floor

Ontwerp houtskeletvloeren

Wood Framing Floor maakt het inlijsten van houten vloeren snel en eenvoudig met real-time volledige projectupdates in Revit. Bovendien genereert het programma aanzichten met automatische afmetingen voor vloerpanelen of segmenten en nauwkeurige stuklijsten en werkplaatstekeningen. Zo bent u verzekerd van kwaliteitsproductie en nauwkeurige montage op de bouwplaats.

Wood Framing Roof

Ontwerp houten dakspant- of tralieliggersystemen

Met Wood Framing Roof kunnen Revit-gebruikers direct geprefabriceerde panelen, spant- en dakspantsystemen van verschillende vormen maken, constructieberekeningen uitvoeren en aangepaste werktekeningen genereren. Het is een krachtige BIM-workflowbooster. De functies zijn veelzijdig, parameters zijn eenvoudig te controleren en wijzigingen vinden in realtime plaats. U hoeft niet meer te tekenen – u kunt gewoon ontwerpen en beslissen, in de wetenschap dat u een model van hoge kwaliteit krijgt.

Wood Framing Suite

Ontwerp houtskeletwanden, vloeren, geprefabriceerde houtskeletdakpanelen, houten dakspanten en spantensystemen

Met Wood Framing Suite kunnen Revit-gebruikers meerlaagse houtskeletwanden, -vloeren en -daken ontwerpen. Dit omvat geprefabriceerde panelen, dakspanten en spanten. Bovendien genereert het programma aanzichten met automatische afmetingen voor wandpanelen of segmenten, evenals nauwkeurige stuklijsten en werkplaatstekeningen. Kwaliteitsproductie en nauwkeurige montage op de bouwplaats zijn dus verzekerd.

Wood Framing CLT

Ontwerp wanden, vloeren en daken van kruislings gelamineerd hout

Met Wood Framing CLT kunnen Revit-gebruikers direct kruiselings gelamineerde houten vloeren, dakplaten en wandpanelen van elke vorm of complexiteit maken. De functies zijn veelzijdig, parameters zijn eenvoudig te controleren en wijzigingen vinden in realtime plaats. Geen tekenwerk meer – gewoon ontwerpen en beslissen, in de wetenschap dat u een model van hoge kwaliteit krijgt. Bovendien genereert de software aanzichten met automatische afmetingen voor panelen of segmenten, evenals nauwkeurige stuklijsten en werkplaatstekeningen. Kwaliteitsproductie en nauwkeurige montage op de bouwplaats zijn dus verzekerd.

Wood Framing SIPS

Ontwerp houtskeletbouwwanden, -vloeren en -daken met SIP-panelen

Wood Framing SIPS maakt het maken van frames met structurele geïsoleerde panelen – geprefabriceerde bouwcomponenten voor gebruik als wanden, vloeren en daken – snel en eenvoudig met real-time, volledige projectupdates in Revit. Bovendien genereert de software aanzichten met automatische afmetingen voor panelen of segmenten, evenals nauwkeurige stuklijsten en werkplaatstekeningen. Kwaliteitsproductie en nauwkeurige montage op de bouwplaats zijn dus verzekerd.

Wood Framing OAK

Ontwerp zware houtskeletbouw in Revit

Met Wood Framing OAK kunnen Revit-gebruikers direct zware houtskeletbouwwanden, -vloeren en -daken ontwerpen, staander- en liggerconstructies maken, constructieberekeningen uitvoeren en aangepaste werkplaatstekeningen genereren. De functies zijn veelzijdig, parameters zijn eenvoudig te controleren en wijzigingen vinden in realtime plaats. Geen tekenwerk meer – gewoon ontwerpen en beslissen, in de wetenschap dat u een model van hoge kwaliteit krijgt.

Wood Framing Exporters

Exporteer meerlaagse houten frames vanuit Revit naar geautomatiseerde productielijnen

AGACAD CNC Exporters assembleren automatisch alle skeletdelen volgens gebruikersdefinities en sturen alle benodigde gegevens naar verschillende CNC machines en CAD/CAM productielijnen voor flexibele fabricage van houten huizen.

AGACAD biedt momenteel CNC Exporters voor de meest populaire CNC machines voor houtskelet prefabricage. De software kan indien nodig worden aangepast voor alle andere CNC machines. Bestaande exports kunnen gemakkelijk worden aangepast aan andere CNC machines als het dezelfde bestandsextensies leest. De BTL bestandsextensie, bijvoorbeeld, wordt wereldwijd gebruikt.

Maak uw werk in Revit veel eenvoudiger, minder stressvol en veel sneller.

Ontwerpen

Of u nu woningen met één verdieping of commerciële gebouwen met meerdere verdiepingen ontwerpt, onze ontwerpsoftware voor houtskeletbouw zorgt voor nauwkeurige en efficiënte modellering in Revit. De functie Multi-Framing voor het kopiëren en bijwerken van skeletelementen en documentatie voor identieke wanden, vloeren en daken zorgt voor een drastische vermindering van de tijd die nodig is voor het modelleren van grootschalige projecten. Analytische lijnen van individuele paneelkaders zijn onderling verbonden en uitgelijnd in hetzelfde vlak, zodat ze kunnen worden geëxporteerd naar constructieberekeningssoftware en verder worden verwerkt om een volledig analytisch model te creëren.

INTEGREREN

De coördinatie van BIM-teams wordt aanzienlijk verbeterd door WF Suite te integreren met de Cut Opening BIM Solution, die structurele en technische conflicten in uw Revit-model identificeert en openingen creëert met brandveiligheidscomponenten voor alle MEP-diensten en gebouwstructuren op de relevante kruispunten.

FABRICAAT

Frames gemaakt met WF Suite kunnen worden geëxporteerd voor productie naar Weinmann, Randek, Hundegger, of andere CNC-machines of CAD/CAM-productielijnen. De optionele CNC export is goed voor de workflow integratie, elimineert dubbel werk en vermindert de kans op fouten.

Voordelen van de Professional Suite voor houtskeletbouw

DE ENIGE ECHTE BIM SOFTWARE VOOR TOTALE PRECISIE FRAMING VAN TIJMBOUWEN IN REVIT

 • Flexibele meerlaagse framing van elke gebouwconfiguratie
 • Eenvoudige aanpassing van raamwerkopeningen – stijlen, dorpelplaten, king studs, etc., incl. samengevoegde openingen
 • Geautomatiseerde distributie van bevestigingsmaterialen
 • Werkplaatstekeningen & snijlijsten – afmetingen, schema’s, materiaalafnames, platen
 • CNC uitvoer: export naar elke CNC machine en CAD/CAM productielijn
 • AGACAD framing software helpt ook bij het ontwerpen van gebouwen met structureel geïsoleerde panelen (SIPs), cross-laminated timber (CLT) panelen en heavy-timber frames.
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
 • Stel uw eigen pakket samen

  • Wood Framin Suite abonnement - 1 jaar

    2.850,00
   SKU: wood-framing-suite-1-jaar

  Installatie

  Meer informatie installatie

Meer informatie?

Wenst u meer informatie over onze producten? U kunt altijd een gratis informatiepakket aanvragen.

Of download de brochure (Engels) via onderstaande link.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats reactie

Gerelateerde producten