MEP Hangers

MEP-hanger & -steunverdeling in Revit®: BIM-software voor snelle, nauwkeurige lay-outs

Met MEP Hangers (voorheen Smart Hangers) kunt u onmiddellijk op grote schaal hangers en steunen invoegen in een Revit®-model voor leidingen, buizen, kabelgoten en buizen. U krijgt nauwkeurige stuklijsten en bouwtekeningen, en nauwkeurige montage ter plaatse dankzij BIM-to-Field-functies.

Testversie

Tools4BIM dock: Probeer alle AGACAD producten. Download de 14 dagen trial versie

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
 • *Stel uw eigen pakket samen

  Selecteer een abonnement:

  • MEP Hangers tool - 1 jaar

    880,00
   SKU: mep-hangers-tool-1-jaar

  Installatie

  Meer informatie installatie

MEP Hangers

De software gebruikt eenvoudige maar zeer flexibele regels om de relevante Revit® MEP-systemen te selecteren en de nodige hangers of steunen met hun verschillende verbindingen toe te voegen (of te wijzigen). Ze kunnen worden verdeeld als een vast aantal per segment of op basis van de afstand tussen de steunpunten.

MEP Hangers kan leidingen, buizen, kabelgoten en buizen splitsen in vooraf gedefinieerde lengtes, zoals nodig, en markeert alle servicecomponenten voor fabricage. Voor on-site precisie en efficiëntie, exporteert het lagerpunten naar Trimble of TopCon tools en boorrobots.

Wanneer de tijd komt om hangers en steunen in uw project te verdelen, bespaar dan uren van moeizaam handwerk. Laat MEP Hangers het voor u doen!

 • Verdeelt hangers en steunen automatisch over een Revit®-model voor kanalen, pijpen, kabelgoten, buizen en lijngebaseerde generieke modelfamilies.
 • Gebruikt vooraf gedefinieerde en aanpasbare regels om precies de verdeling te maken die u nodig hebt.
 • Bepaalt automatisch de grootte van hangers en steunen volgens de grootte van MEP-services.
 • Maakt automatisch verbinding met architecturale of structurele elementen (zoals muren, vloeren, daken, balken, enz.).
 • Past zich automatisch aan voor schuine MEP-diensten of schuine bouwkundige elementen of referentievlakken van het huidige of een gekoppeld project.
 • Verdeelt MEP-diensten in segmenten op basis van vooraf gedefinieerde lengtes die van de fabrikant afkomstig zijn.
 • Verbetert BIM-teamwerk en deliverables voor geïntegreerde projectoplevering (IPD). Werkt met IFC-bestanden!
 • Met één muisklik werkplaatstekeningen genereren.
 • Zwaartekracht punt fundering volgens hanger materiaal.

Als u honderden of duizenden hangers en steunen in uw Revit®-model moet invoegen, is MEP Hangers precies de oplossing voor u.

Voor wie?

Loodgieters, HVAC-ingenieurs, brandbeveiligingsingenieurs, elektriciens Hangers en steunen verdelen over alle lijngebonden MEP-elementen Ervaren BIM-beheerders Controle BIM-model en clashdetectie. Nieuwe Revit® gebruikers Eenvoudig hangers en ondersteunende elementen distribueren in plaats van basis Revit tools te gebruiken

Dankzij de schaalbaarheid van Smart Browser kunt u beschikken over het type content management functionaliteit dat voorheen alleen de grootste BIM teams zich konden veroorloven. Plus een aantal krachtige unieke functies en AGACAD’s legendarische klantenondersteuning om u te helpen er ten volle gebruik van te maken.

Kortom, u krijgt precies wat u nodig hebt, wanneer u het nodig hebt, in een systeem dat soepel kan meegroeien met uw team en Revit-projecten. Van een klein team (of zelfs een enkele gebruiker) tot een middelgroot kantoor of een zeer grote organisatie met honderden gebruikers en complex beheer.

Papieren bouwtekeningen zijn niet meer nodig. En dat is handig voor uitvoerders, onderaannemers en andere werklieden die op locatie werken. Geen volle tekeningdozen of zware projectmappen meer! De meest courante projectgegevens zijn altijd direct beschikbaar.

Papieren bouwtekeningen zijn niet meer nodig. En dat is handig voor uitvoerders, onderaannemers en andere werklieden die op locatie werken. Geen volle tekeningdozen of zware projectmappen meer! De meest courante projectgegevens zijn altijd direct beschikbaar.

Krachtige functies

COLLBORATIE

 • Mogelijkheid om met IFC-bestanden te werken
 • Gegevens exporteren naar externe software
 • Meer gedetailleerde analyse van de kruispunten tussen de verschillende delen van uw project

COMPLIANTIE

 • Eenvoudig te beheren model en hanger wijzigingen
 • Mogelijkheid om uw eigen verdelingsregels te creëren
 • Aanvullende voorbeeldbibliotheek met hangers voor leidingen, buizen, kabelgoten en kokers

EFFICIËNTIE

 • Eenvoudige en snelle verdeling van hangers, steunen en splijtelementen
 • Tijd om 100 hangers te verdelen? Minder dan 5 seconden.
 • Werkplaatstekeningen genereren in één klik

Effectief beheer van MEP-ondersteuningen in Revit®-modellen

MEP Hangers (voorheen Smart Hangers) biedt een set tools voor het verdelen van hangers en steunen langs kanalen (rond of rechthoekig), pijpen, kabelgoten, buizen, of andere lijngebaseerde generieke modelelementen.

Met MEP Hangers kunnen gebruikers werken met functionaliteit die verder gaat dan de functionaliteit in Autodesk® Revit®. Deze BIM-oplossing breidt de mogelijkheden van Autodesk uit en stelt gebruikers in staat om met honderden elementen tegelijk te werken. Met MEP Hangers kunnen Revit-gebruikers hangers en steunen langs lijnvormige elementen verdelen met behulp van de meest populaire verdelingsregels.

Met deze toepassing voor Revit kunnen gebruikers de afstand tussen elementen vinden, begin- en eindafstanden definiëren en de manier van verdelen selecteren. Gebruikers kunnen ook vooraf de structuren definiëren waaraan hangers en steunen moeten worden bevestigd. Moet u een kanaal splitsen? Geen probleem. MEP Hangers biedt vele splitsingsmogelijkheden die dezelfde regels volgen als voor de hangerverdeling. Deze oplossing heeft exclusieve functies voor het verdelen van hangers en steunen in Revit MEP-projecten.

MEP Hangers werkt met speciaal gegenereerde families die variabele parameters hebben. Met behulp van dergelijke families kunnen gebruikers hangers en steunen distribueren die aan elke constructie kunnen worden bevestigd. Deze oplossing werkt ook met IFC-bestanden als de IFC correct is geïmporteerd.

Krachtige functies

 • Hiermee kunnen ontwerpers snel en gemakkelijk hangers en steunen in een BIM-model verdelen.
 • Aanpasbare plaatsingsregels maken het mogelijk om hangers of steunen te plaatsen op leidingen, buizen, kabelgoten, buizen, of andere lijn-gebaseerde generieke modelelementen.
 • De meest populaire regels zijn al gemaakt voor het plaatsen van hangers of steunen, maar de gebruiker kan nog steeds nieuwe regels wijzigen of aanmaken.
 • Hangers en steunen kunnen verticaal of horizontaal worden bevestigd aan hellende daken, vloeren, structurele funderingen, structurele skeletbouw, muren, of zelfs referentievlakken van het huidige of gekoppelde project.
 • Hangers en steunen kunnen verticaal of horizontaal worden bevestigd aan daken, vloeren, wanden in het huidige of gekoppelde Revit-project | MEP Hangers
 • Hangers of supports kunnen worden verdeeld volgens structurele framing of lijnen die zich boven/onder kanalen, pijpen, kabelgoten of leidingen bevinden.
 • Updates hangers of steunen indien er wijzigingen zijn in het project.
 • MEP hangers horizontale verbinding in Revit model
 • Mogelijkheid tot multi-run hanger
 • Eenvoudige tool splitst kanalen, pijpen, kabelgoten, buizen of andere lijngebaseerde generieke modelelementen in segmenten volgens de door de fabrikant opgegeven lengtes.
 • Optie om hangers of steunen te verdelen langs kanalen, pijpen, kabelgoten of buizen met IFC-formaat.
  Invoegen van zwaartekrachtpunten op elementen.

Kijkend naar het ontwerpproces vanuit het BIM-perspectief – alle onderdelen van het gebouw moeten in het project worden opgenomen. Het gebouw moet in de software op dezelfde manier worden gemodelleerd als het zal worden gebouwd. Alle onderdelen moeten in het model worden opgenomen.

MEP-ontwerp is slechts één deel van het werk in een project. Een ander deel is hoe de MEP-elementen moeten aansluiten op de bouwkundige elementen. Dit is een echte hoofdpijn voor ingenieurs, aangezien dit een vrij belangrijk deel van het project is. Soms moet de verdeling van MEP-elementen worden herzien omdat hangers botsen of omdat er geen structurele onderdelen zijn om hangers aan te koppelen.

Met MEP Hangers software is het niet nodig om handmatig hangende of ondersteunende elementen te verdelen voor lijn-gebaseerde MEP-objecten zoals kanalen, pijpen, kabelgoten, of leidingen. De gedistribueerde elementen zullen ook worden bevestigd aan elk type structuur.

Aangezien Autodesk Revit-software geen geïntegreerde splitsingsfunctionaliteit heeft voor MEP-lijn-gebaseerde elementen, kan MEP Hangers BIM Solution zorgen voor het splitsen van leidingen, buizen, kabelgoten of buizen in voorgedefinieerde lengtes. Deze oplossing ondersteunt ook IFC-formaat.

MEP Hangers BIM Solution is software voor het automatisch verdelen van hangers en steunen in een Revit®-project. Het is geen familiebibliotheek. Om nieuwe gebruikers op weg te helpen, bieden wij echter een beperkte aanvullende bibliotheek aan bij aankoop van een licentie. Deze voorbeeld families kunnen direct in een project worden gebruikt of dienen als basis voor het maken van uw eigen hanger en support families.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats reactie

Gerelateerde producten

Geen producten gevonden.