Fire Sprinklers

Fire Sprinklers (voorheen Smart Sprinklers) maakt het ontwerp en de routing van brandbeveiligingssystemen in Revit efficiënt. Geautomatiseerde realtime updates bij wijzigingen in het project zorgen ervoor dat u nauwkeurige stuklijsten en werktekeningen krijgt voor montage ter plaatse.

Testversie

Tools4BIM dock: Probeer alle AGACAD producten. Download de 14 dagen trial versie

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
 • *Stel uw eigen pakket samen

  Selecteer een abonnement:

  • Fire Sprinkler bundel abonnement - 1 jaar

    980,00
   SKU: fire-sprinkler-bundel-1-jaar

  Installatie

  Meer informatie installatie

Fire Sprinklers

De software bevat NFPA-, AU- en ISO-normen en kan worden aangepast aan alle andere normen. Eenvoudige maar zeer flexibele regels worden gebruikt om sprinklerkoppen onmiddellijk te verdelen over een huidig of gekoppeld Revit-model met de clashtolerantie die u opgeeft. De systeemleidingen worden ook correct gedimensioneerd en automatisch aangesloten op basis van de visueel weergegeven routingoptie die u kiest.

Met de meegeleverde MEP Hangers-functionaliteit kunnen hangers en steunen direct en op grote schaal worden ingevoegd voor een nauwkeurige montage ter plaatse van de leidingen van het sprinklersysteem.

Wij bevelen ook de aparte Cut Opening oplossing aan om eenvoudig openingen te maken met brandveiligheidscomponenten waar leidingen kruisen met muren, vloeren, daken, plafonds, balken en kolommen.

Fire Sprinklers is een krachtige BIM oplossing voor natte en droge brandbeveiligingssystemen geschikt voor normen in elke regio.

Met vooraf ingestelde of aangepaste regels kunt u sprinklerkoppen in Revit-modellen plaatsen, deze verbinden met distributieleidingen op basis van visueel weergegeven routingopties, leidingdiameters vooraf berekenen en nog veel meer.

Verdeel de sproeikoppen eenvoudig in overeenstemming met het dekkingsgebied
Kies de beste routing van uw systeem door visueel weergegeven routingopties
Bereken vooraf de leidingdiameters om te voldoen aan nationale of bedrijfsnormen
Wijzig het brandbeveiligingssysteem in elk stadium van uw project
Voer botsingsanalyses uit tussen verschillende onderdelen van het brandbeveiligingssysteem en andere elementen in het model
Fire Sprinklers software maakt eenvoudige planning van sprinklerlocaties in een BIM-model mogelijk met real-time controle op interferentie. Bovendien routeert het automatisch leidingen van sprinklers naar distributieleidingen volgens door de gebruiker gedefinieerde regels.

Met deze BIM-oplossing kunt u kiezen tussen visueel weergegeven routingopties. Compatibel voor brandbeveiligingsontwerpwerk overal ter wereld, aangezien het NFPA-, ISO- en AU-normen integreert. De toepassing Fire Sprinklers voor Revit is exclusief vanwege de automatische systeemverbinding. Met dit product kunt u werken met sprinklerbrandbeveiligingssystemen, van de verdeling van de sprinklerkoppen tot de selectie van de pijpafmetingen.

MEP-ingenieurs: Ontwerpers van brandbeveiligingssystemen Sprinklers verdelen en aansluiten in brandbeveiligingssysteem met de juiste routings en diameters voorcalculeren

Nieuwe Revit® gebruikers: Eenvoudigere creatie van brand sprinklersystemen dan met eenvoudige Revit tools

Ervaren BIM Managers: Extra tools die Revit niet heeft | Controle van BIM model en clash detectie

Aannemers: Ontvangen nauwkeuriger en gedetailleerder gebouwmodel en bouwtekeningen

Powerful features:

COLLABORATIE

Mogelijkheid om met gekoppelde bestanden te werken

Geïntegreerde clash detectie tussen onderdelen van het brandbeveiligingssysteem en het gehele model

EFFICIËNTIE

Snelle verdeling van sprinklerkoppen

Verbinding van elementen door voorgedefinieerde routing bespaart tot 3x de gebruikte tijd per project in vergelijking met het werken in gewone Revit

Voorberekening van leidingdiameters binnen Revit. U hoeft geen gegevens te exporteren naar externe rekenmachines!

COMPLIANTIE

Modelelementen zijn actief na distributie

Mogelijkheid om voorcalculaties aan te passen aan elke standaard

Onze Fire Sprinklers add-on breidt de ontwerp- en berekeningsmogelijkheden uit voor ontwerpers die Autodesk Revit gebruiken. Met deze BIM-tool kunt u automatisch sprinklerelementen in een ruimte verdelen, alle elementen tot één hydraulisch systeem verbinden met behulp van speciaal geprogrammeerde configuraties, en leidingen dimensioneren volgens verschillende normen, die kunnen worden aangepast aan uw behoeften.

De verdeling van de elementen is gebaseerd op vooraf gedefinieerde, instelbare parameters. De oplossing heeft geïntegreerde routingvoorkeuren voor alle mogelijke distributievarianten, en die lay-outs worden grafisch weergegeven voor een beter begrip. Berekeningen van leidingafmetingen zijn gebaseerd op debietlimieten.

Waarom kopen bij CAD Stunter?

Als grootste Autodesk Platinum reseller van de Benelux garanderen we je de beste prijs-kwaliteitverhouding. We helpen je ook na de aanschaf van Autodesk-software en hebben een deskundige, Nederlandstalige helpdesk.

Deskundige nederlandstalige helpdesk

Direct uit voorraad geleverd

Financiering mogelijk, betaling vast bedrag per maand

Bekijk meer redenen om te kopen bij CAD Stunter

BIM-software voor ontwerp en integratie van brandbeveiliging

Fire Sprinklers (voorheen Smart Sprinklers) biedt een set van tools voor MEP engineering proces- en data-analyse. Het is nuttig voor MEP ingenieurs en sprinkler brandbeveiligingssysteem ontwerpers die werken onder verschillende normen (bijv. ISO, NFPA, AS). Deze software maakt automatisch kop-plaatsing kaarten en lay-outs voor elke zone, en analyseert het gehele leidingsysteem.

De Fire Sprinklers oplossing heeft een geïntegreerde clash detectie functionaliteit die het mogelijk maakt om interferentie te vinden in een ruimte tussen element types of het gehele brandbeveiligingssysteem.

Tijdbesparende functies

Stelt ontwerpers in staat om snel sprinklers te verdelen in het BIM model met een real time interferentie controle.

Mogelijkheid om het dekkingsgebied van de sprinklers en de minimumafstand tot muren te definiëren.

Leidt automatisch de leidingen van de sproeiers naar de distributieleidingen.

Werkt met staande en hangende sproeiers.

Aanpasbare routing regels maken het mogelijk sprinkler direct aan te sluiten op kranen of fittingen (ex. BlazeMaster® fittingen).
Er is een mogelijkheid om een vooraf gedefinieerde lengte van de sprinklerleiding te maken.

Aanpasbare routingregels stellen de gebruiker in staat verbindingen te kiezen uit de meest populaire verbindingen over de hele wereld.

Berekent automatisch de diameters voor bereik- en distributieleidingen volgens verschillende normen (ISO, AS, NFPA, enz.). Onze oplossing is het gebruik van .txt bestanden,
waarin de gebruiker de leidingdiameter kan beschrijven in overeenstemming met het aantal sprinklers dat in een rij is aangesloten.

Waarden van standaard parameters voor sprinkler planning, leiding dimensionering en leiding routing types: “Sprinkler-naar-bundelpijp”,
“Range Pipe-to-Distribution Pipe” zijn gebaseerd op normen van ISO, AS, NFPA, enz.
De standaardparameters kunnen gemakkelijk worden aangepast door verschillende routing- en dimensioneringsconfiguraties te maken en op te slaan.

Waarom kopen bij CAD Stunter?

Als grootste Autodesk Platinum reseller van de Benelux garanderen we je de beste prijs-kwaliteitverhouding. We helpen je ook na de aanschaf van Autodesk-software en hebben een deskundige, Nederlandstalige helpdesk.

Deskundige nederlandstalige helpdesk

Direct uit voorraad geleverd

Financiering mogelijk, betaling vast bedrag per maand

Bekijk meer redenen om te kopen bij CAD Stunter

Fire Sprinklers helpt Revit®-gebruikers tijd te besparen

Gebruikers van Autodesk Revit MEP besteden veel tijd aan het verdelen van sprinklerelementen in de ruimtes. De verdeling is niet het grootste probleem voor ontwerpers – het belangrijkste is
het aansluiten en geleiden van de sprinkler elementen in één brandbeveiligingssysteem. Er zijn veel verschillende manieren om sprinklers aan te sluiten in een systeem met één of twee leidingen voor
hangende en staande sprinklers. Een ander probleem voor ontwerpers van brandbeveiligingssystemen zijn de verschillende normen voor verschillende locaties. Autodesk Revit heeft niet de mogelijkheid
om de normen aan te passen volgens de berekeningen die gebruikt worden voor de dimensionering.

Fire Sprinklers helpt Revit® gebruikers hoofdbrekens te vermijden zoals:

 • Het handmatig inbrengen van sproeiers kost veel tijd. Hoe doe je het sneller?
 • Het maken van 3D leidingen voor uw sprinkler ontwerpen is dodelijk voor mijn productiviteit. Is er een betere manier om dit te doen?
 • Is er een mogelijkheid om leidingnormen als ISO te gebruiken?

Fire Sprinklers oplossing biedt de antwoorden op alle hierboven vermelde problemen.

Deze toepassing voor Revit heeft een geïntegreerde distributie oplossing met voorgedefinieerde regels waar u niet alleen de hoogte van de elementen of de afstanden tussen de elementen kunt definiëren
maar ook de afstanden tot muren, offsets en nog veel meer. Routing voorkeuren zijn geïntegreerd in de oplossing en heeft de meest populaire verbindingstypes voor hangende en staande sproeiers.

De oplossing voegt automatisch alle vereiste voorgedefinieerde onderdelen voor het brandbeveiligingssysteem in. Fire Sprinklers heeft geïntegreerde berekeningen voor pijpafmetingen. U kunt de berekeningen kiezen uit ISO,
NFPA en AS normen. Deze BIM oplossing heeft een geïntegreerde storingscontrole voor het brandbeveiligingssysteem.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats reactie

Gerelateerde producten