Robot Structural Analysis Professional

Robot Structural Analysis Professional is software voor structurele belastinganalyse die codeconformiteit verifieert en BIM-geïntegreerde workflows gebruikt om gegevens uit te wisselen met Revit. Zo maak je veerkrachtigere, bouwbare ontwerpen die nauwkeurig, gecoördineerd en verbonden zijn met BIM.

 • Naadloze bidirectionele koppelingen met Revit
 • Breed scala aan analysemogelijkheden
 • Geavanceerde rekenalgoritmes
 • Uitgebreide rapportage van analyseresultaten
 • Meerdere talen en eenheden voor de internationale markt
 • Landspecifieke voorkeuren en nationale ontwerpcodes
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
 • Stel uw eigen pakket samen

  • AEC Collection single-user abonnement – 1 jaar

    3.390,00

   AEC Collection single-user abonnement – 1 jaar

   SKU: 3947478

  Dit product is niet los te te bestellen, maar is onderdeel van de AEC Collection

  Helpdesk en ondersteuning

  Meer informatie helpdesk

  Installatie

  Meer informatie installatie

Software voor structurele belastinganalyse

De integratie van Revit en Robot Structural Analysis maakt de coördinatie tussen ontwerpinformatie en bouwdocumentatie een stuk eenvoudiger. De integratie ondersteunt meerdere workflows die voortvloeien uit keuzes met betrekking tot ontwerpsoftware. Ook wordt het gebruik van verschillende analytische modellen ondersteund om de werklast te verlagen.

Revit biedt een breed scala aan tools en ontwerpvoorbeelden. Het doel hiervan is om een soepelere interactie met Robot Structural Analysis en andere structural analysis softwareapplicaties te verkrijgen.

Naadloze bidirectionele koppelingen met Autodesk Revit

Ook fijn: je kunt naadloos bouwkundige modellen uitwisselen tussen Revit en Autodesk Robot Structural Analysis Professional. De bidirectionele koppeling met het virtuele BIM-model zorgt ervoor dat je het bouwontwerp kunt uitbreiden met structurele analyses en meer gecoördineerde bouwdocumentatie.

Eindeloze analysemogelijkheden

Bestudeer met Autodesk Robot Structural Analysis Professional het lineaire en het (werkelijke) niet-lineaire gedrag van elk type structuur. Verder kun je de software gebruiken voor eenvoudige en doeltreffende analyses van verschillende soorten van niet-lineairiteit, zoals P-delta analyses, trek/druk staven, ondersteuningen, kabels en plastische scharnieren. Ook kun je analyseren hoe je structuur reageert op dynamische belastingen zoals harmonische trillingen, seismische belasting en aardbevingen.

State-of-the-art rekenalgoritmes

Met de geavanceerde rekenalgoritmes in de state-of-the-art solvers maak je dynamische analyses van elke bouwvorm en projectgrootte. De rekentechnieken van Autodesk Robot Structural Analysis Professional zijn ontworpen en geoptimaliseerd voor quad-core en multi-core processors. Hierdoor breng je de rekentijden terug van uren naar minuten.

Uitgebreide rapportage van analyseresultaten

De software biedt flexibiliteit bij het verkrijgen van analyseresultaten. Zo kun je de resultaten bekijken in de vorm van visualisaties, maar ook als ruwe data. Denk aan:

 • Tabellen die gemakkelijk te sorteren en filteren zijn
 • Het opstaven van diagrammen
 • Doorsneden van platen en schalen
 • ISO-banden met kleurindexen
 • Spanningen voor de gehele structuur, balken en kolommen
 • Spanningen volgens een geselecteerde richting voor platen en schalen

Documenten inclusief afbeeldingen kunnen gerapporteerd worden in een Microsoft Word-formaat of als een HTML-document. De inhoud van de tabellen kun je opslaan in een Microsoft Excel-bestand.

Landspecifieke voorkeuren en nationale ontwerpcodes

De software bevat meer dan zestig profielen- en materialendatabanken van over de hele wereld. Bouwkundige ingenieurs kunnen werken met een reeks van zeventig ingebouwde ontwerpcodes met landafhankelijke profieldoorsneden en nationale ontwerpcodes in één geïntegreerd model. Hierbij zijn ook de laatste Eurocodes met nationale toepassingsdocumenten beschikbaar.

Geïntegreerde ontwerpoplossingen voor gewapend beton en staal

Autodesk Robot Structural Analysis Professional bevat geïntegreerde modules voor het ontwerpen van gewapend beton, staalprofielen en -verbindingen gebaseerd op nationale ontwerpcodes. Dit vereenvoudigt het ontwerpproces en helpt bij de controle en optimalisatie van bouwkundige elementen. Verschillende optimalisatietools zorgen voor een economisch en ecologisch ontwerp.

Geïntegreerde werkstroom van structurele analyse en ontwerp naar productietekeningen

Binnen Autodesk Robot Structural Analysis Professional kun je detailtekeningen genereren van de praktische schikking van de wapening van betonelementen, maar ook van verbindingen en montages bij staalelementen. Bovendien beschik je over de mogelijkheid om het model en de resultaten naadloos naar AutoCAD Structural Detailing over te dragen om productietekeningen te genereren.

Ingenieurs en tekenaars profiteren in dit ecosysteem dus van structural software van een geïntegreerde werkstroom vanaf ontwerp, via analyse tot productie.

Open en flexibele API

De software maakt gebruik van Microsoft COM (Component Object Model)-technologieën, wat een open en flexibele API (application programming interface) mogelijk maakt. Schrijf zelf eenvoudig routines door gebruik te maken van de objecten en rekenresultaten van Autodesk Robot Structural Analysis Professional. Enkele toepassingen zijn:

 • Integratie van de software met externe programma’s, zoals Microsoft Excel, Microsoft Word en AutoCAD
 • Schrijven van post-processing applicaties, zoals speciale ontwerpcontroles voor staal, beton, hout en aluminium
 • Creëren van parametrische structuren
Autodesk Robot Structural Analysis Professional maakt deel uit van de:

Alle software voor de bouw, architectuur en infra in één voordelige bundel

Meer informatie

Gerelateerde producten

Revit

Revit is dé BIM-ontwerpapplicatie voor architecten, bouwbedrijven, aannemers, adviesbureaus,...