Revit LT

Zoek je een BIM-applicatie die gereedschappen biedt om bouwkundige, constructieve en installatietechnische 3D-modellen, tekeningen en documenten te produceren? Bestel dan nu Revit LT! Voorzie je model van informatie en genereer alle benodigde tekeningen en documenten. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar voorkom je ook fouten.

 • Eén model om alle tekeningen en documenten te genereren
 • Eenvoudig wijzigingen doorvoeren en zo veel tijd besparen
 • Snel en eenvoudig onderdelen wijzigen (parametrische bouwdelen)
 • Eenvoudig lijsten, overzichten en controledocumenten creëren
 • Naadloze koppelingen met Revit, AutoCAD, NavisWorks en andere (Autodesk) applicaties.
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
 • Stel uw eigen pakket samen

  • Revit LT abonnement - 1 jaar

    565,00
   SKU: 6357071

  Opleidingen

  Helpdesk en ondersteuning

  • Helpdesk abonnement - 3 jaar

    825,00

   Helpdesk abonnement - 1 jaar

   SKU: H4110-3-jaar

  Installatie

Bespaar kostbare tijd met Revit LT

Als je een 2D CAD-applicatie gebruikt voor je project, moet je voor plattegronden, gevels, doorsneden of details telkens een nieuwe tekening maken. Dus je iets moet wijzigen, kost dit relatief veel tijd. Bovendien is het foutgevoelig; elke tekening moet immers apart worden bijgewerkt.

Revit LT werkt anders. Met een 3D BIM-model om precies te zijn. Dit model wordt gevuld met informatie en is de bron voor het genereren van alle tekeningen en documenten (zoals overzichten). Wijzigt iemand iets in het model? Dan veranderen alle plattegronden, gevels, doorsneden en details ook. Een wijziging hoef je dus maar één keer door te voeren. Daarmee kan een wijziging op andere tekeningen ook niet meet vergeten worden. Je begrijpt: Revit LT zorgt voor een enorme kwaliteitsverbetering.

Ontwerpgemak

Revit LT heeft tal van functionaliteiten die uw ontwerpgemak vergroten. Dat betekent niet alleen sneller en efficiënter werken, maar ook beter.

Automatische gegenereerde producten

De tijd van plattegronden, aanzichten en dwarsdoorsneden tekenen, is voorbij. Deze worden automatisch gegenereerd en zijn direct zichtbaar. Ook maakt u eenvoudig een snede uit het 3D-model.

Volledige interoperabiliteit

In Revit LT opent u probleemloos alle Revit- en AutoCAD-tekeningen. Eigen tekeningen slaat u op als DWG-, DWF- of DWFx-bestanden.

Detailontwerp

Ontwerpen in Revit LT is vergelijkbaar met tekenen in AutoCAD of AutoCAD LT: u maakt gebruik van een bibliotheek met 2D-details en componenten.

Veilig delen

U kunt uw Revit LT-project veilig delen als 2D- en 3D-DWF-bestand.

Parametrisch ontwerpen

Met parametrische componenten wordt het ontwerpen van (complexe) bouwdelen – zoals wanden, vloeren, muuropeningen, daken en trappen – een stuk eenvoudiger.

Materiaalhoeveelheden

Materiaalhoeveelheden en kosten kunt u met Revit LT eenvoudig uittrekken, berekenen en controleren. Uiteraard zijn deze gegevens ook bruikbaar voor begrotingen en andere taken waarbij overzichten nodig zijn.

Renderen in de cloud

Gebruikers die een abonnement op Revit LT hebben kunnen hun designs rechtstreeks in de cloud renderen. Het resultaat: fotorealistische visualisaties, zónder gebruik te maken van de rekenkracht van uw eigen (mobiele) werkstation.

De meestgestelde vragen over Revit LT

Kan ik Revit LT testen voordat ik de software aanschaf?

Jazeker. U kunt alle Autodesk-software dertig dagen gratis testen. Testversies mag u overigens niet commercieel gebruiken. Wilt u Revit LT testen? Vraag dan de Revit LT download aan.

Wat zijn de verschillen tussen Revit en Revit LT?

Revit LT is het ‘kleine broertje’ van Revit. Dit is voordeliger, maar mist ook een aantal functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om massamodellen te maken, samen te werken met andere Revit-gebruikers en plug-ins van derden te installeren.

 

Voor de exacte verschillen verwijzen we u graag naar de pagina van Autodesk over de verschillen tussen Revit en Revit LT.

Kan ik met Revit LT renderen?

Lokaal renderen is helaas niet mogelijk, die optie is voorbehouden aan Revit. Gebruikers van Revit LT die ook een Autodesk Subscription hebben, renderen hun designs rechtstreeks in de cloud.

Voor het renderen in de cloud heeft u Cloud Credits nodig. Bestel Cloud Credits hier of neem contact met een van onze adviseurs op: 085 – 30 30 000

Wat zijn Cloud Credits?

Via Cloud Credits (een meeteenheid) voert u met behulp van Autodesk-clouddiensten bepaalde taken uit, zoals het creëren van een rendering of het uitvoeren van een simulatie.

 

Koop in onze webshop uw Autodesk Cloud Credits.

Worden software-updates automatisch geïnstalleerd?

Nee, maar u krijgt via de Autodesk Desktop App een melding wanneer er een nieuwe update is. U bepaalt zelf welke software-updates u implementeert, wanneer en voor wie.

Wanneer is voor mij Revit LT geschikt?

Revit LT is voor u de juiste keuze als u:

 • De overstap van 2D CAD naar 3D BIM wil maken
 • Alleen werkt en geen gebruikmaakt van mass-models of plug-ins van derden

Is er ook een versie van Revit LT voor de Macintosch (Mac)?

Nee, helaas. Revit LT is enkel beschikbaar voor Windows.

Er zijn wel tussenoplossingen mogelijk via Bootcamp, Virtual Machine (VM) of Remote Acces (RA). Meer informatie hierover vindt u op de Autodesk pagina ‘Revit op een Macintosh‘.

Wij ondersteunen en geven geen advies over deze tussenoplossingen.

Ondersteunt Revit LT externe applicaties of extensies?

Nee, dit is alleen mogelijk in Revit.

Kan ik Revit LT installeren als netwerkversie (multi-user)?

Nee. Revit LT is alleen verkrijgbaar in een stand alone-versie.

Overigens is het sinds 7 augustus 2020 ook voor andere Autodesk-software (zoals Revit) niet meer mogelijk om netwerklicenties af te nemen. Meer hierover leest u in dit artikel: Autodesk Transitie naar Named Users, Einde Netwerk en Multi User licenties.

Kan ik AutoCAD-tekeningen openen in Revit LT?

Jazeker! U kunt DWG-bestanden inladen en gebruiken als onderlegger of detailtekening. Op het forum van CAD Accent hebben we hier artikelen aan gewijd.

Kan ik samen met collega’s tegelijk aan een model werken?

Nee, dat is niet mogelijk. Als u deze functionaliteit wenst dan is Revit de juiste keuze.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats reactie

Gerelateerde producten

Revit

Revit is dé BIM-ontwerpapplicatie voor architecten, bouwbedrijven, aannemers, adviesbureaus,...

NavisWorks

Met NavisWorks maakt je gestructureerde 3D-ontwerpmodellen en planningen inzichtelijk....

  Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
  Bekijk het Webinar