InfraCAD NLCS Basiscursus

18 nov.
Bodegraven

Aanpassen: Datum Locatie

IndustrieInfra
NiveauBasis
Duur1 Dag

In de NLCS Basiscursus krijgt u meer informatie over de NLCS (Nederlandse CAD Standaard) en wat deze manier van tekenen voor uw onderneming kan betekenen. Tijdens de cursus leert u werken met InfraCAD, de meest gebruikte applicatie voor het controleren en tekenen van NLCS tekeningen.

 • U leert de NLCS begrijpen en toepassen.
 • De ideale basis voor de optimale start met InfraCAD en NLCS.
 • Nederlandstalig cursusmateriaal en een enthousiaste trainer.

In de InfraCAD NLCS Basiscursus leert u in een dag NLCS tekeningen maken en controleren. Deze cursus is het ideale vertrekpunt om een succesvolle start te maken met InfraCAD en alle functionaliteit van InfraCAD en de NLCS optimaal te gebruiken. Uw civieltechnische tekeningen volgens een CAD Standaard opleveren is door InfraCAD eenvoudiger dan ooit.

Voor wie is de NLCS Basiscursus?

 • u met CAD standaarden wil gaan werken binnen uw onderneming.
 • u meer uit de InfraCAD suite wilt halen.
 • u eenvoudiger civieltechnische tekeningen wilt gaan maken.
 • onderdeel van een civiel leertraject.
Heester
16 november 2020
Goede cursus waar tijd is voor al je vragen. De docent praat rustig en legt de onderdelen helder en concreet uit. Ik heb de online cursus gevolgd en ik stond versteld wat ik hierin heb geleerd.
Lees meer ervaringen

Wat leer ik tijdens de NLCS Basiscursus?

De cursusdag wordt gestart met een korte introductie van de NLCS en InfraCAD, waarna de NLCS structuur doorgenomen wordt en het tekenen van NLCS lijnen het grootste gedeelte van de cursus in beslag neemt. Tijdens de cursus is er ook aandacht voor de andere facetten van InfraCAD, onder meer komen WION-KLIC meldingen, sonderingen en diverse calculatie en maatvoering tools uitvoerig aan bod.

Zeer praktisch lesmateriaal

Het InfraCAD NLCS lesmateriaal is een handig naslagwerk, wat u ook na de cursus kan gebruiken voor de inrichting van uw CAD omgeving.

Voordelen CAD Stunter Opleidingen

Als enige Autodesk Training Center in de Benelux bieden wij onze cursisten een tevredenheidsgarantie. “Als u na afloop van de cursus niet tevreden bent, krijgt u uw geld terug!”

Inclusief officieel certificaat

Kleine groepen, veel persoonlijke aandacht

Ondersteuning, ook na afloop van de cursus

Bekijk meer redenen om een opleiding te volgen bij Arkance Systems

Vragen over de cursussen?
Heeft u algemene vragen over onze cursussen, bijvoorbeeld over de diplomering, leervormen, de locaties of het cursusmateriaal? Kijk dan hier.

Hoe is de NLCS basiscursus opgebouwd?

In onderstaand overzicht staan de onderwerpen die aan bod komen tijdens de InfraCAD Basiscursus van 1 dag.

Introductie
InfraCAD
Achtergronden NLCS
NLCS Organisatie en Licenties
NLCS en werkafspraken

NLCS Structuur
Objecteigenschappen in de huidige tekening
Discipline, hoofdgroep, status en elementcode
(Sub)objecten en entiteiten
AutoCAD entiteiten vs. NLCS objecten
Uitgebreide eigenschappen van NLCS objecten

Tekenen volgens NLCS
Teksten en maatvoeringen maken en indelen
Objecten toevoegen
Symbolen toevoegen
Werken met zoekfilters
NLCS en Model- / Paperspace
(Annotatieve) schalen
Schaalbare symbolen
NLCS tekeningen controleren

Overige functionaliteit
Foto’s integreren in AutoCAD
Maatvoering en calculatie
Sonderingen in AutoCAD
Werken met KLIC meldingen
AutoCAD en Google Earth

Alle klassikale cursussen worden tot het einde van het jaar vervangen door onze Virtual Classroom Training. Meer informatie COVID-19

Bodegraven

Oss

Virtual Classroom

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
  • {product_price} €

42 beoordelingen voor InfraCAD NLCS Basiscursus

 1. Groenen

  Ik heb deelgenomen aan de online training InfraCad. Mijn ervaringen met de basiscursus waren al helemaal goed en ook deze training was prima verzorgd! De uitleg was helder en er was meer dan voldoende tijd voor individuele vragen.

 2. Heester

  Goede cursus waar tijd is voor al je vragen. De docent praat rustig en legt de onderdelen helder en concreet uit. Ik heb de online cursus gevolgd en ik stond versteld wat ik hierin heb geleerd.

 3. de Ruiter

  Mijn cursusdag was nog voor de Coronatijd! Kleine groep, dus voldoende aandacht en ruimte om vragen te stellen.Lekkere lunch ☺ Ik had al NLCS ervaring in MicroStation, maar het was i.c.m. AutoCAD toch net iets anders. Maar goed te volgen voor een beginner.

 4. van der Velden

  Vorige week de basiscursus NLCS gevolgd. Ondanks dat we al jaren met de NLCS werken heb ik toch, meer dan verwacht, nuttige zaken opgestoken. Ook de werking en de mogelijkheden van de software (InfraCAD) is mij duidelijker geworden.
  De cursus werd gegeven als “virtueel classroom” wat mij goed is bevallen, er is voldoende 1 op 1 contact mogelijk voor vragen en assistentie bij de opdrachten in de training en het scheelt een hoop reistijd. De trainer, Emre, is prettig om mee te werken.

 5. Franken

  Het was erg duidelijk. 90% van de ontvangen informatie heb ik ook onthouden (dat is erg goed). Ik vond het ook wel een leuke cursus. We hadden de cursus online verricht. Ik moet wel zeggen dat het erg intensief is. Omdat je soort van half werk verricht. 8 uur luisteren is erg intensief t.o.v. dat je zelf tekend. Maar het was erg goed! Bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Jerry Franken

 6. Mol

  Deze cursus gevolgd als Virtual Classroom Training. Met uitzondering van de lunch :-), bijna hetzelfde gevoel als bij een klassikale cursus. De inhoud van de cursus was veelomvattend, voldoende ruimte voor vragen en uitvoeren van oefeningen, Emre is een prettige docent. Wat rest is vlieguren maken…

 7. van der Haar

  Faciliteiten en locatie waren goed, inhoud duidelijk. Emre was duidelijk en behulpzaam. Wel jammer dat KLIC meldingen op een andere manier moeten worden ingelezen van 2020. Kortom, een geslaagde dag.

 8. de Winter

  Je hebt veel kennis en weet dit goed over te brengen. Ik heb best veel nieuwe nuttige en bruikbare dingen langs zien komen. Soms was je minder goed te verstaan, Emre.

 9. Zuurbier

  De cursus was heel goed, zeer verhelderend. De cursus is zeer methodisch en persoonlijk. Was zeer verzadigd met informatie op het einde van de dag. De NLCS is erg handig, de klic melding had wat beter behandeld mogen worden maar dat heb ik het echt over iets kleins. Tevreden over de cursus.

 10. Hendriks

  Zeer duidelijk goede lijn uitgezet en neemt goed de tijd, er was ook nog tijd voor wat extra vragen, we hebben veel gezien en geleerd en ook nog van Autocad, Emre heeft veel kennis en je kunt hem dan ook alles vragen wij zaten voor de cursus InfraCAD.

 11. Olsthoorn

  Heel veel geleerd in een dag. Een leraar die er voor zorgt dat je het programma begrijpt en de tijd neemt voor je, en een lekkere lunch kortom een topdag !

 12. Buil

  Een goede en duidelijke cursus die goed wordt begeleidt en gefaciliteerd. Er is genoeg ruimte voor vragen om specifieke kennis te verkrijgen met betrekking tot eigen werkzaamheden. Al met al een goede cursus.

 13. Groot

  Prima training, wel heel veel dubbelop als je de workshop NLCS ook al hebt gedaan, maar ik vond dat juist wel prettig. De locatie, apparatuur en lunch zijn goed verzorgd en de trainer was goed op de hoogte van alle ontwikkelingen.

 14. Oomen

  De cursus was informatief. Bijna al mijn vragen m.b.t. NLCS zijn beantwoord. De cursusgever had genoeg kennis van zaken. Er was voldoende hardware en software aanwezig. Locatie was goed en makkelijk te bereiken.

 15. Eggengoor

  Ondanks mijn vooraf gereserveerde verwachtingsniveau van dit onderwerp, heb ik moeten concluderen dat in het korte tijdsbestek van deze cursus, ik zeer veel heb opgestoken. Leerzamer, inhoudelijker en breder dan verwacht.

 16. Keijzer

  De cursus heb ik als leerzaam ervaren en voor beginners zeer toegankelijk. Het niveau had, als wat meer gevorderde Autocad gebruiker, inhoudelijk iets hoger mogen liggen. De docent heeft kennis van zaken. De locatie was prima, net als de lunch.

 17. Schellekens

  De cursus heb ik zeer prettig ervaren. De cursus werd ook zeer goed uitgelegd. Ook werd er uitgebreid tijd genomen voor vragen en hoe je die moest oplossen. Ik zou zeker de cursus aanbevelen.

 18. Lengers

  De cursus was duidelijk, de cursusleider wist waar hij het over had en kwam goed en duidelijk over. De locatie was netjes en goed opgezet, eten was goed geregeld en stond klaar tijdens de pauze.

 19. de Beer

  Fijne ruimte met uitermate goede middelen waarmee de docent de cursist kan volgen. Hiermee kan hij tijdig bijspringen bij de oefeningen waar ook alle ruimte voor is geboden. Kleine groep en een docent met kennis van zaken. Veel ruimte om eigen cases te behandelen.

 20. Dominicus

  Prima cursus. NLCS wordt kort en bondig uitgelegd en InfraCAD wordt aan de hand van eenvoudige oefeningen die cursisten stap voor stap moeten maken duidelijk. Door de oefeningen en korte bespreking en verdere uitleg na iedere oefening gaat de InfraCAD tool leven.

 21. Christiaans

  De cursus was redelijk hands on en ook voor betrekkelijke CAD leken goed te doen om een beeld te krijgen van de NLCS, hoe je daarmee kan werken, tekeningen kan controleren en eventueel kan aanpassen conform de NLCS. Er was veel ruimte voor vragen.

 22. Faber

  De cursus, docent en locatie heb ik niets op aan te merken. Heldere uitleg en voldoende tijd voor vragen en proberen. Deze cursus heb ik aangeraden binnen het waterschap en zal ik zo weer aanraden aan andere cursisten.

 23. Ebben

  Het kennisniveau van de docent was goed, alle vragen konden beantwoord worden. Het tempo had wat hoger mogen liggen, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van je mede cursisten.

 24. Warbout

  Alles was prima geregeld en verzorgt. Locatie is goed. Lunch ook prima geregeld. Verder helemaal geen op of aanmerkingen op de cursus. Duidelijke uitleg en genoeg punten om in de praktijk verder uit te gaan werken.

 25. Latuheru

  De InfraCAD NLCS Basiscursus is een goede aanvulling voor de “standaard” gebruiker van InfraCAD. Tijdens de cursus worden meerdere functies besproken die in InfraCAD zitten maar niet dagelijks gebruikt worden. Met deze functies kan je wel degelijk meer uit InfraCAD halen dus dat is echt top!

 26. Kisso

  De training in het algemeen was zeer leerzaam. Het niveau en de inhoud waren precies op maat. De docent en de manier van coachen was prima. Locatie goed. Ik zou het zeker aanbevelen.
  Een min punt volgens mij: de duur van de training (een dag) was niet genoeg.

 27. De Jong

  Een leerzame leuke cursus. Zou meer willen weten, maar daarvoor was de tijd tekort. De onderwijzer wist op elke vraag antwoord .. de locatie en lesmateriaal vond ik ook prima.

 28. de Mik

  Emre:
  – Prettig mens
  – Goede kennisoverdracht
  Locatie , cursusruimte , lunch:
  – Goede bereikbaarheid , fijne cursusplek , goede voorzieningen
  NLCS / Basiscursus:
  – In 2 dagen veel geleerd

 29. Ligter

  Goede cursus om met infracad om te gaan , goede afwisseling tussen tip en tricks in autocad en infracad.

 30. Ligter

  Goede cursus om met infracad om te gaan , goede afwisseling tussen tip en tricks in autocad en infracad.

 31. van Mierlo

  De training InfraCAD NLCS Basiscursus gevolgd op de trainingslokatie van Cad Accent in Bodegraven. Twee uiterst boeiende en leerzame dagen. Alle aspecten van |nfraCAD en de NLCS komen op een zeer prettige en open manier. Deze cursus is zeer aan te raden voor NLCS beginners.

 32. Mijdam

  Praktische cursus, boeiend gegeven. Erg nuttig. Het werken met Acad gaat een stuk aangenamer worden.

 33. Ligter

  Goede cursus om met de infracad software om te gaan , een goede afwisseling tussen tips en tricks in autocad en in infracad.

 34. van Rheenen

  Toegankelijke cursus met veel oefeningen.

  Een must voor beginnende Infra-cad gebruiker.

 35. Boekee

  Een leerzaam en uitgebreide cursus. Flexibel verloop van de cursus. Wordt duidelijk op de vragen van de gebruikers ingegaan en er worden goede voorbeelden gebruikt . Infracad voegt echt iets toe aan het tekenwerk. Teken wordt steeds leuker.

 36. Boekee

  Een leerzaam en uitgebreide cursus. Flexibel verloop van de cursus. Wordt duidelijk op de vragen van de gebruikers ingegaan en er worden goede voorbeelden gebruikt . Infracad voegt echt iets toe aan het tekenwerk. Teken wordt steeds leuker.

 37. van Ewijk

  De cursus was erg duidelijk en werd vriendelijk gepresenteerd.
  Zeer leerzaam en verhelderend.
  Van harte aanbevolen.

 38. van Korlaar

  Erg leerzame opleiding, praktische kennis opgedaan. Veel tijd om vragen te stellen, informele sfeer.

 39. Wiegman

  De cursus was zeer goed gegeven. Heldere uitleg en verder geen negatieve opmerkingen.

 40. Volker

  Een zeer goede training met docent die de les goed afstemde op onze vragen en wensen. Uitstekende trainingslocatie waar de cursist zelf de lesstof/opdrachten in de praktijk kan oefenen.

 41. Uzan

  Mijn ervaring met CAD-Accent is zeer positief. De trainingen die ik bijgewoond heb waren altijd op gepast niveau, de docent Frank is erg behulpzaam en beide locaties zijn aangename omgevingen.
  Ik beveel jullie, waar treffend, al aan. Verder geen opmerkingen.
  Ga zo door zou ik zeggen…

 42. de Waal

  Op een prettige locatie, in een ruim leslokaal een cursus NLCS gehad. De docent is zeer kundig, geeft een heldere en duidelijke uitleg. De andere medewerkers komen ook graag een praatje maken, je voelt je erg welkom, staan graag voor je klaar. Al met al een zeer fijne en leerzame dag gehad.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats reactie

Gerelateerde cursussen

  Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
  Bekijk het Webinar