InfraCAD Map

Met InfraCAD Map verwerkt u efficiënt KLIC-WIN-meldingen en geo-informatie (PDOK) voor AutoCAD (DWG, DXF) en Google Earth (KML). Voor tekenaars en ontwerpers die met AutoCAD LT, MicroStation of BricsCAD werken, is InfraCAD Map dan ook een onmisbare aanvulling als deze conform de NLCS willen werken.

 • BGT/IMGeo importeren in AutoCAD
 • KLIC importeren in AutoCAD (in batch)
 • Kadastrale kaart importeren in AutoCAD
 • Luchtfoto’s en achtergrondkaarten plaatsen in AutoCAD
 • AutoCAD tekening exporteren naar Google Earth
 • Import in AutoCAD volledig conform NLCS

Waarom geo-informatie en InfraCAD Map een gouden combinatie zijn

Het opbouwen van ondergrondse en bovengrondse tekeningen conform de NLCS (Nederlandse CAD Standaard) gaat met InfraCAD Map bijzonder gemakkelijk. Dat is belangrijk, want de NLCS is aan het uitgroeien tot de enige tekenstandaard die in ons land door heel de markt wordt omarmd.

InfraCAD Map is het resultaat van een samenwerking tussen diverse advies- en ingenieursbureaus, aannemers en overheden. Het resultaat is een krachtige applicatie die u intuïtief en eenvoudig bedient.

InfraCAD Map is volledig geïntegreerd in AutoCAD, Civil 3D en Map 3D.

KLIC-WIN en PDOK

KLIC-WIN-module
InfraCAD Map beschikt over een sterke KLIC-module. Vectorgebaseerde KLIC-gegevens (GML) kunt u daarmee efficiënt omzetten naar tekeningen (DWG en DXF), waarvan de kwaliteit aanmerkelijk beter is dan die van rasterbestanden. Daarnaast gaat het verwerken vlotter, desgewenst in batches. Verder kunt u symbolen als block importeren en kunt u werken met veel extra leiding- en kabelinformatie (denk aan types, diameters en materialen).

InfraCAD Map en PDOK
Met de PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart) heeft u gratis de beschikking over digitale geo-informatie. Denk daarbij aan de Digitale Kadastrale Kaart (DKK), de BGT, het AHN en TOP10vector. Een locatie of adres vinden is met InfraCAD Map zo gebeurd, evenals het selecteren van een kaart of gebied. InfraCAD Map downloadt u de PDOK-gegevens, waarna u deze naar heldere tekeningen omzet. Zo wint u enorm veel tijd.

InfraCAD Map: de belangrijkste functionaliteiten op een rij

BGT/IMGeo importeren in AutoCAD (conform NLCS)
Via een interactieve wizard in AutoCAD selecteert u eenvoudig een gebied (polyline) of kaartbladen. Hierin geeft u aan welke gegevens u wilt importeren en hoe het resultaat eruit moet zien. InfraCAD Map voert vervolgens alles uit: de connectie met PDOK, het downloaden, het verwerken en het opbouwen van de tekening. Het resultaat is een nette tekening, volledig conform de NLCS.

KLIC-WIN importeren in AutoCAD (conform NLCS)
InfraCAD Map heeft een krachtige KLIC-module. Hiermee kunt u vectorgebaseerde KLIC-thema’s snel en eenvoudig omzetten naar tekeningen, zelfs in batch. Kabel- en leidinginformatie is direct beschikbaar in AutoCAD, evenals Eis Voorzorgsmaatregelen en bijlagen. InfraCAD Map bouwt deze volledig op conform de NLCS.

Digitaal Topografisch Bestand (DTB) importeren in AutoCAD (conform NLCS)
Met InfraCAD Map leest u gemakkelijk DTB-gegevens van Rijkswaterstaat in. De DTB-dataset omvat alle 3D-geometrie rondom rijkswegen en rijksvaarwegen, en is bij uitstek geschikt om 3D-terreinmodellen te genereren, bijvoorbeeld met Civil 3D.

Luchtfoto’s gebruiken als ondergrond
Luchtfoto’s zijn vaak handig als referentie of extra controlemiddel. Google Earth en Bing Maps zijn gratis, maar vaak sterk verouderd en beperkt qua gebruiksrechten. Cyclomedia is actueel, maar niet gratis. Met InfraCAD Map kunt u Luchtfoto 2018 plaatsen met een nauwkeurigheid van 25cmpp: behoorlijk nauwkeurig en in de meeste gevallen een prima oplossing!

AHN-hoogten plaatsen in AutoCAD
Met InfraCAD Map plaatst u eenvoudig actuele hoogtegegevens (AHN3/AHN2) in uw tekening. Hiermee geeft u een eerste indruk van een terrein en kunt u er een globaal ontwerp op aansluiten.

Kadastrale kaart importeren in AutoCAD (conform NLCS)
Het importeren van de Digitale Kadastrale Kaart (via een wizard) is vergelijkbaar met het importeren van de BGT. Ook hier bouwt de applicatie de tekening op conform de NLCS.

TOP10NL importeren in AutoCAD (conform NLCS)
De vectorgebaseerde TOP10NL-informatie is uitstekend bruikbaar als ondergrond. Ten opzichte van de BGT is deze minder nauwkeurig, maar niettemin erg geschikt voor projecten die minder detailniveau vereisen (zoals lange kabel- of leidingtracés). Net als bij de BGT en de Kadastrale Kaart gaat de import via een wizard en bouwt de applicatie de tekening op conform de NLCS.

Overige databronnen importeren in AutoCAD (conform NLCS)
We voegen regelmatig nieuwe interessante bronnen toe. Momenteel kunt u de volgende bronnen importeren in AutoCAD: Bestuurlijke Grenzen (gemeente, provincie en landgrens), NWB Wegen en Spoorwegen, evenals de Drone No-Fly Zones.

Achtergrondkaarten plaatsen in AutoCAD
Een achtergrondkaart als oriëntatie kan een verrijking voor een ontwerp zijn. Met InfraCAD Map selecteert u een gebied, waarna de applicatie een actuele kaart van PDOK verwerkt in uw tekening. U heeft keuze uit meerdere kaarten.

AutoCAD tekening exporteren naar Google Earth
Met InfraCAD Map slaat u gemakkelijk geo-informatie op als KML (te openen met Google Earth).

VerbeterDeKaart.nl markers plaatsen in AutoCAD
VerbeterDeKaart.nl is het officiële portaal van het Kadaster om fouten in de BGT te melden. Met InfraCAD Map kunt u deze meldingen importeren in AutoCAD.

De meestgestelde vragen over AutoCAD LT

Voor wie is InfraCAD Map bedoeld?

InfraCAD Map is onder andere bedoeld voor advies- en ingenieursbureaus, bouwbedrijven en overheden die regelmatig actuele topografische ondergronden gebruiken in MicroStation, AutoCAD LT en/of BricsCAD.

Kan ik met InfraCAD Map ook KLIC-meldingen vectoriseren?

InfraCAD Map ondersteunt alleen nog de nieuwe KLIC-WIN-meldingen.

In de oude (klassieke) situatie werd kabel- en leidinginformatie uitsluitend geleverd als PNG-rasterbestanden. In de nieuwe situatie wordt de informatie geleverd als vectordata, wat veel voordelen met zich meebrengt. De kwaliteit is beter, de verwerking gaat sneller en er wordt informatie meegeleverd zoals materiaal, type of diameter. De nieuwe vectorgebaseerde KLIC-meldingen kunnen worden verwerkt met zowel InfraCAD Map als InfraCAD Map Desktop.

Zijn PDOK-data altijd actueel?

De gegevens op PDOK zijn behoorlijk actueel, maar dit is altijd afhankelijk van onderliggende regels en afspraken. De BGT (wetgeving) kent om deze reden zeer regelmatige updates. De update-frequentie van TOP10NL-gegevens is daarentegen een stuk kleiner. Maar wat de bron ook is, er is altijd tijd nodig om wijzigingen in te meten, te verwerken en bij te werken op de servers van PDOK.

Hoe nauwkeurig is TOP10NL?

TOP10NL is de topografische kaart met een schaal van 1:10.000 (ook wel BRT genoemd: Basisregistratie Topografie). Veel data komt van gedigitaliseerde luchtfoto’s, waardoor TOP10NL minder nauwkeurig is dan de BGT. De kwaliteit zal in de komende jaren wel verbeteren, omdat delen van de kaart uit andere bronnen komen (zoals de BAG).

We vinden het niet raadzaam om aan TOP10NL maten te ontlenen of een detailontwerp in te passen (welke afhankelijk is van een bestaande situatie). Voor projecten waarin minder detailniveau vereist is, zoals kabel- of leidingtracés, is de TOP10NL prima geschikt. Indien gewenst, kunt u de TOP10NL-informatie aanvullen met een eigen situatiemeting. Die verwerkt u met InfraCAD CE eenvoudig naar een NLCS-tekening.

Kan ik InfraCAD Map gebruiken met AutoCAD LT?

Nee, AutoCAD LT bevat helaas geen ondersteuning voor applicaties. Om InfraCAD Map te gebruiken, heeft u AutoCAD, Civil 3D of AutoCAD Map 3D nodig.

Werkt u met AutoCAD LT, Microstation of BricsCAD? Dan kunt u gebruikmaken van InfraCAD Map Desktop.

Kan ik InfraCAD Map gratis proberen?

Jazeker, u kunt InfraCAD Map vrijblijvend proberen (30 dagen). Vraag direct uw gratis download aan.

Krijg ik ondersteuning en upgrades?

We leveren InfraCAD Map als abonnement. Ondersteuning en upgrades zijn daarbij inbegrepen. Via uw abonnement kunt u gebruikmaken van ondersteuning per telefoon, e-mail en remote support.

Is InfraCAD Map ook beschikbaar als netwerkversie?

Jazeker. Wilt u InfraCAD Map flexibel inzetten als netwerklicentie (concurrent use) ? Dan installeert u de InfraCAD Map Netwerk Licentie Manager (INLM) op uw server. Via deze INLM zijn InfraCAD Map-gebruikerslicenties beschikbaar voor alle computers en laptops.

Welke PC of laptop is geschikt voor het werken met InfraCAD Map (Desktop)

De systeemeisen zijn gelijk aan de minimale systeemeisen van de applicatie die u gebruikt: AutoCAD LT, AutoCAD of Civil 3D.

Wij bieden (mobiele) werkstations die specifiek voor deze werkzaamheden zijn samengesteld en waar u jaren plezier van zult hebben.

Meer informatie vindt u bij HP Workstations voor CAD en BIM. Heeft u liever persoonlijk contact? Ook dat kan! Bel ons: 085 – 30 30 000.

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
 • Stel uw eigen pakket samen

  Selecteer een abonnement:

  • InfraCAD Map abonnement - 1 jaar

    499,00
   SKU: IFCDMP-HN12

9 beoordelingen voor InfraCAD Map

 1. Riemens

  Fantastische toevoeging in Civil 3D voor het binnenhalen van BGT / TOP10 NL en kadastrale kaarten. Vooral de tool om binnen in een gebied de AHN hoogtes binnen te halen is een toevoeging die hier dagelijks gebruikt wordt om een dichtere dekking te krijgen van bepaalde gebieden die b.v. niet in een survey terecht komen. Een aanrader.

 2. Hooge

  Het programma doet precies wat we nodig hebben zonder dat je hiervoor training nodig hebt. Eenvoudig en snel, dus kostenbesparend.
  Uiteraard zijn er puntjes voor verbetering zoal het ineens downloaden van een gehele gemeente, iets uitgebreidere zoekfunctie en weergeven van de gemeentegrenzen.
  Maar zijn luxe-wensen, het programma doet waarvoor we hem hebben aangeschaft.

 3. van den Berg

  Gebruiksvriendelijke software. Gelukkig steekt CADAccent tijd en energie in het ontwikkelen van zulke applicaties!

 4. Griekspoor

  Een prima vertrekpunt voor elke tekening

 5. Vogelsang

  Zoals verwacht weer goede service en we zijn weer goed geholpen door de mensen van CADAccent. vooral de implementatie van het PDOK systeem in onze workflow is een grote tijdswinst.

 6. Hakkert

  Zeer tevreden met deze oplossing en de service van Cadaccent en Autodesk. Dit product is een absolute meerwaarde als toevoeging op de andere oplossingen

 7. Hellemons

  In 1 woord fantastisch!!! Gebruik nu ongeveer 1 jaar InfraCAD Map hoofdzakelijk voor digitale ondergronden en kadastrale grenzen (in RD). Eenvoudige interface maar voor iedereen te begrijpen.

 8. Nipius

  Geweldige ervaring. Snel antwoord met een goede oplossing. Meteen weer aan de slag met de geweldige producten. Activatiecode voor InfraCAD Map was snel binnen.

 9. Muijderman

  InfraCAD Map is een innovatieve, ongelooflijk handige en bruikbare oplossing voor het omzetten van topografische kaarten in dwg-format. Met de invoegtoepassing geladen in Autocad haal je snel zeer gedetailleerde topografische onderleggers binnen die je vervolgens kunt bewerken in AutoCAD. Ideale tool voor elke ontwerpopgave.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats reactie

Gerelateerde producten

InfraCAD

InfraCAD biedt u krachtige functionaliteiten voor het vormgeven van...

  Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
  Bekijk het Webinar