Cut Opening Pro

Openingen in Revit®-model toevoegen aan structurele skeletelementen - gaten knippen voor MEP-voorzieningen, deuren, ramen, balken en kolommen

Cut Opening wordt gebruikt om openingselementen in Revit®-modellen te genereren en te controleren. Openingen kunnen worden gemaakt waar leidingen, buizen, kabelgoten en -buizen muren, vloeren, daken, plafonds, balken of kolommen kruisen.

Deze geavanceerde BIM-oplossing kan aangepaste openingen creëren met vasthouddetails voor structurele balken. U krijgt veel snellere ontwerpen en tekeningen en een grotere nauwkeurigheid om nauwkeurige stuklijsten en constructiewerk te garanderen.

Testversie

Tools4BIM dock: Probeer alle AGACAD producten. Download de 14 dagen trial versie

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
 • *Stel uw eigen pakket samen

  Selecteer een abonnement:

  • Cut Openening Pro abonnement - 1 jaar

    980,00
   SKU: cut-opening-pro-1-jaar

  Installatie

  Meer informatie installatie

Compatibel met Autodesk® Revit® 2021, 2020, 2019

Cut Opening verwerkt interferentiecontrole-informatie tussen huidige, gekoppelde of IFC-bestanden om de locaties, het type en de diepte van de botsingen te verkrijgen. Het past uw voorgedefinieerde snij-offsets en offsets voor het verbinden van openingen toe, en vult dan automatisch uw Revit® model met 10, 100, of zelfs 1000 openingen met slechts één klik. Zoals in elke andere tool van AGACAD kunnen alle configuraties worden opgeslagen voor later gebruik en worden gedeeld tussen gebruikers.

Cut Opening voegt brandkleppen in op basis van informatie uit de botsingsdetectie en de brandklasse van constructie-elementen. Het kan ook structurele openingen invoegen in structurele muren, zelfs in gevallen waar de architecturale muren, ramen en deuren gescheiden zijn van het structurele model.

Maakt automatisch openingen waar leidingen, buizen, kabelgoten of -buizen muren, vloeren, daken, plafonds, balken of kolommen kruisen.
Voegt automatisch openingen toe met voorgedefinieerde afmetingen in overeenstemming met MEP-lijn-gebaseerde elementafmetingen, -categorieën en -systeemclassificaties.
Voegt automatisch openingen samen volgens vooraf gedefinieerde configuraties.
Voegt automatisch brandkleppen in waar leidingen botsen met wanden, vloeren, plafonds of daken met brandklasse.
Voegt automatisch structurele openingen in voor afzonderlijke architecturale en structurele modellen.
Verbetert BIM-teamwerk en deliverables voor geïntegreerde projectoplevering (IPD).

Cut Opening werd ontwikkeld en wordt voortdurend verbeterd op basis van de beste internationale praktijken en de ervaringen van topgebruikers van Revit. Deze Revit-extensie detecteert botsingen en voegt de vereiste openingen in het model in. Het voegt brandkleppen in in muren met brandklasse en openingen in structurele modellen waar architecturale ramen of deuren worden geplaatst. Stel gewoon de configuraties in en laat Cut Opening de rest doen!

Powerful features

SAMENWERKING

Importeer storingscontrolerapporten als .html bestanden
Exporteer .xml-bestanden om openingsconfiguraties te delen met architecten, bouwkundig ingenieurs en MEP-ingenieurs
Ondersteunt botsingdetectie tussen huidige, gekoppelde of IFC-bestanden
Gegevens exporteren naar externe software

COMPLIANTIE

Gemakkelijk en snel invoegen van openingen die nodig zijn voor MEP-lijnelementen, brandkleppen voor kanalen en openingen voor afzonderlijke architecturale en bouwkundige modellen
Voorgedefinieerde openingsvormen, -afmetingen en -offsets in overeenstemming met de grootte van MEP-lijnelementen
Model- en openingswijzigingen kunnen worden beheerd met slechts één muisklik

EFFICIËNTIE

Geautomatiseerde markering van openingen
Geautomatiseerde berekening van de hoogte van de opening
Gemakkelijk sorteren en markeren van items in gewenste volgordes of sets
Real-time clashdetectie en -wijziging

Geïntegreerd ontwerpen en maken van gaten in Revit®-modellen

Leer meer over de functies van Cut Opening waarmee Revit-gebruikers repetitieve taken kunnen vermijden en nauwkeurigere BIM-modellen kunnen maken.

Cut Opening gebruikt element clash rapport rechtstreeks vanuit Revit. Het leest een extern html-bestand waar alle nodige informatie in staat – informatie over twee clashende elementen, hun hoogtes en coördinaten. Na controle en enkele wijzigingen, slaat het clashes op in een xml bestand voor toekomstig werk.

MEP ingenieur vormt een .XML-bestand met alle gegevens erin, die nodig zijn om openingen in te voegen in een architecturaal of structureel bestand. De architect of ingenieur voegt de openingen in met slechts één klik. Architecten of ingenieurs kunnen openingen aanvaarden of weigeren indien nodig.

Deze BIM-oplossing voegt openingen in volgens de resultaten van Revit® “Interference Check Data”. Cut Opening ondersteunt alle lijn-gebaseerde MEP-elementen (leidingen, buizen, kabelgoten en buizen) en structurele elementen (muren, vloeren, plafonds, daken, balken en kolommen).

Cut Opening heeft voorgedefinieerde configuraties van openingsvormen, -afmetingen en -offsets die afhankelijk zijn van de grootte van MEP-elementen.

Deze toepassing is onderverdeeld in segmenten om aan de behoeften van alle gebruikers te voldoen. Een gebruiker kan verschillende configuraties definiëren voor verschillende MEP-elementcategorieën en systeemclassificaties. Cut Opening ondersteunt elementcategorieën en systeemclassificaties:

Kanaal:
Rechthoekig;
Rond;
Ovaal;

Pijp:
Fire Protection (Ondersteunt brandbeveiliging droog, brandbeveiliging andere, brandbeveiliging pre-Action en brandbeveiliging nat systeem classificaties);
Loodgieterij (Ondersteunt de systeemclassificaties Sanitair koud water en Sanitair warm water)
Sanitair (Ondersteunt sanitair en ontluchtingssysteemclassificaties);
Hydronic (Ondersteunt de systeemclassificaties Hydronic Supply en Hydronic Return);
Overige (Ondersteunt Overige en alle aanvullend gecreëerde systeemclassificaties;
kabelgoot;
Buis.
Cut Opening laat de gebruiker offsets van openingen definiëren, afhankelijk van elementgrootte, categorie en systeemclassificatie.

Cut Opening laat de gebruiker de verbindingsafstand tussen verschillende openingen definiëren, afhankelijk van elementgrootte, categorie en systeemclassificatie.

Cut Opening werkt met gekoppelde bestanden. Bouwkundig/constructief project kan worden gekoppeld aan MEP-project of MEP-project kan worden gekoppeld aan bouwkundig/constructief project.

Cut Opening creëert openingen voor de categorie Structural Framing

Cut Opening werkt met IFC-bestanden. MEP-objecten kunnen worden gekoppeld geïmporteerd in het huidige Revit-model waar de echte elementen worden geplaatst.

Cut Opening stelt gebruikers in staat om eenvoudig openingen te controleren. Revit elementen worden gemakkelijk gegroepeerd in een boom waar de gebruiker ze kan filteren op elk configureerbaar criterium, zoals categorie, niveau of andere parameter.

Cut Opening stelt gebruikers in staat het model te inspecteren met behulp van dynamische sectieboxen, de elementen in het model te zien door de rijen in het dialoogvenster te selecteren, elementen op ID te zien, te isoleren, te verbergen, enz.

Voegt automatisch brandkleppen in waar leidingen botsen met wanden, vloeren, plafonds of daken met brandklasse.

Cut Opening voegt structurele openingen toe aan structurele muren in het geval dat architecturale muren, ramen en deuren gescheiden zijn van de structurele muren.

Waarom kopen bij CAD Stunter?

Als grootste Autodesk Platinum reseller van de Benelux garanderen we je de beste prijs-kwaliteitverhouding. We helpen je ook na de aanschaf van Autodesk-software en hebben een deskundige, Nederlandstalige helpdesk.

Deskundige nederlandstalige helpdesk

Direct uit voorraad geleverd

Financiering mogelijk, betaling vast bedrag per maand

Bekijk meer redenen om te kopen bij CAD Stunter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats reactie

Gerelateerde producten