Thuiswerken. We vinden het inmiddels heel gewoon, of je het nu verplicht of vrijwillig doet. Maar hoe richt je een nieuwe werkomgeving zo in dat je er kunt werken zoals je dat gewend bent op kantoor? De oplossing is simpeler én goedkoper dan je misschien verwacht. Je kunt namelijk met elke willekeurige computer (met internetverbinding) inloggen op je eigen Workstation op kantoor.

Meestal zijn de faciliteiten en werkprocessen op een kantoor zo ingericht dat iedereen er optimaal en ongehinderd zijn werk kan doen. Zo zijn softwareapplicaties, documenten en data direct toegankelijk. Maar als je thuis gaat werken, zijn die faciliteiten ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Veel gehoorde opmerkingen van ‘thuiswerkers’ zijn dan ook:

  • Mijn computer is niet krachtig genoeg.
  • Ik kan of mag bepaalde software niet gebruiken op mijn computer.
  • Ik kan of mag bepaalde software niet gebruiken via een RDP-sessie (Remote Desktop).
  • Ik kan niet (eenvoudig) bij mijn bestanden.
  • De verbinding met de server is traag, vooral bij grote bestanden.
  • In het kader van de veiligheid mag ik bestanden en projecten die op de server staan niet meenemen of opslaan op een PC buiten het kantoorpand.
  • Onze modellen zijn zo groot dat samenwerken in een Cloud-omgeving niet meer werkbaar is.

De oplossing

Hewlett Packard (HP) biedt voor dit alles een oplossing met HP Z Central Remote Boost. Deze software zorgt voor een stabiele, snelle én veilige verbinding met je krachtige Workstation op kantoor. Je gebruikt dan je computer thuis (of elke andere werkplek met goede internetverbinding) en bedient vanaf die locatie je Workstation op kantoor. Je hebt hierbij dus gewoon toegang tot je software en data.

Ben je al in het bezit van een HP Z Workstation? Dan mag je de software gratis gebruiken. Heb je geen Workstation van HP? Dan kun je een licentie aanschaffen.

Waarom HP ZCentral Remote Boost?

Traditionele RDP-oplossingen werken prima voor kantoorapplicaties, maar zijn vaak niet krachtig genoeg voor software waar je een volwaardig werkstation voor nodig hebt. Welnu: dit is precies waarin HP Z Central Remote Boost zich onderscheidt. Wanneer je met je thuiscomputer via HP Z Central Remote Boost bent verbonden met je HP Workstation, wordt alleen beeldinformatie, input/output van je muis, toetsenbord en audio verzonden. Deze data worden met een krachtig algoritme gecomprimeerd voor verzending en gedecomprimeerd na ontvangst. Daardoor zijn de reactiesnelheid en de beeld- en audiokwaliteit bijzonder goed. Het resultaat is dat het lijkt alsof je aan het werk bent op kantoor.

Je data is veilig!

Een groot voordeel van HP Z Central Remote Boost is dat bedrijfsinformatie en -data (applicaties en bestanden) veilig blijven op de opslaglocatie van je kantoor. Er worden dus geen data opgeslagen op je thuiscomputer. Ook de verbinding zelf wordt gecodeerd en is beveiligd. Je kunt dus op een uiterst veilige manier met (zelfs gevoelige) informatie werken. Lees ook HP Z Workstations: de veiligste pc’s ter wereld.

Nóg meer veiligheid? Dat kan!

Als je echt optimale controle en veiligheid wil (of als je bijvoorbeeld werkt in een grotere IT-omgeving), dan kun je via HP Z Central Connect een managementlaag toevoegen aan de HP Z Central omgeving. Je kunt dan alle verbindingen binnen je organisatie controleren en beheren voor nóg meer zekerheid. Meer informatie hierover vind je in de HP Z Central Connect datasheet en op de HP Z Central website.

Software die prijzen wint

Als erkenning voor de kwaliteit van de Z Central Remote Boost software heeft HP er een Engineering Emmy Award voor ontvangen. Zelf gebruiken we HP Z Central Remote Boost dan ook voor al onze virtuele trainingen. Zowel onze cursisten als trainers zijn er heel enthousiast over (zie ook: Virtual Classroom Trainingen).

Moeilijk te installeren of gebruiken? Welnee!

Het installeren en maken van een verbinding met behulp van HP Z Central Remote Boost is heel makkelijk:

  1. Installeer de ‘zender’-software op je werkstation.
  2. Installeer de ‘ontvanger’-software op je thuiscomputer (of elke andere willekeurige computer).
  3. Maak verbinding met het kantoornetwerk (bijvoorbeeld via VPN). Je werkt nu met je werkstation op kantoor, via je thuiscomputer.

In het artikel Overal gebruikmaken van de kracht van mijn HP Z Workstation vertellen we je graag wat meer over de HP Z Central Remote Boost technologie.

Heb je vragen of wil je graag een van onze medewerkers spreken over een thuiswerkoplossing? Neem dan contact met ons op via 085 065 6600 of stuur ons een email: info@cadstunter.nl.

Gerelateerde berichten