Tot nu was het alleen mogelijk een SketchUp Pro licentie te kopen en betaalde u elk jaar extra (maintenance) om gebruik te kunnen maken van de nieuwste versie. Trimble, de ontwikkelaar van SketchUp heeft onlangs een nieuw licentiemodel geïntroduceerd in de vorm van abonnementen, ook wel SketchUp Pro Subscription genaamd.

Met een SketchUp Pro abonnement betaalt u voor een termijn van een jaar en heeft u tijdens deze periode toegang tot de meest nieuwe software en alle extra functionaliteiten die bij het abonnement horen. U bent dus altijd up-to-date.

SketchUp 2019, nieuw abonnementen

Maar daar blijft het niet bij want een SketchUp Pro abonnement biedt naast de desktop variant van SketchUp Pro (inclusief LayOut en Stylebuilder) ook nog eens extra functionaliteit die niet beschikbaar is bij een kooplicentie. Zo krijgt u met de inbegrepen SketchUp Viewer toegang tot Augmented Reality en zijn er webbased Viewer Apps voor de HTC Vive, Oculus Rift, Microsoft HoloLens en Windows Mixed Reality. Daarnaast krijgt u middels een Trimble ID ook toegang tot Trimble Connect Business, een Cloud omgeving waarmee u met teamleden samen kunt werken aan projecten. Trimble heeft tenslotte aangegeven dat in de toekomst stted meer functionaliteit aan het abonnement wordt toegevoegd. Hoewel het abonnementsmodel nu al meer waarde biedt dan het koopmodel, zal het in de toekomst alsmaar voordeliger worden om de overstap naar een abonnement te maken.

De voordelen van een SketchUp Pro abonnement:

  • lage initiële kosten;
  • flexibel licentiebeheer;
  • toegang tot Business Admin Tools;
  • toegang tot extra functionaliteiten;
  • altijd de nieuwste SketchUp Pro versie;

Heeft u op dit moment een kooplicentie met onderhoudscontract?

Voor huidige gebruikers met een SketchUp Pro kooplicentie met onderhoudscontract (maintenance) verandert er (nog) niets. U kunt uw huidige SketchUp Pro licentie gewoon blijven gebruiken. U heeft echter geen toegang tot de extra functionaliteiten die een abonnement wel biedt.

SketchUp pro, inhoud abonnement

SketchUp Pro abonnement functionaliteiten:

[/vc_row_inner]
SketchUp Pro - icon

SketchUp Pro

SketchUp Pro is een 3D tekenapplicatie waarbij eenvoud centraal staat. SketchUp is zo ingericht dat iedereen in korte tijd een 3D model kan creëren én presenteren. Maakt u vaak ontwerpen met AutoCAD (LT) in 2D? Dan is SketchUp de ideale aanvulling om de 2D tekeningen om te zetten naar virtuele 3D ontwerpen. Als u zich abonneert op SketchUp Pro dan heeft u toegang tot SketchUp Pro 2020, inclusief Layout, Stylebuilder en 3D Warehouse en Extension Warehouse.

Traimble connect - icon

Trimble Connect Business

Trimble Connect Business is het online platform (Cloud) om projecten en bestanden te beheren. Het geeft de verschillende bouwpartners, vanaf elke locatie of met elk apparaat, toegang tot actuele informatie en bestanden. De manier waarop u met uw klant, ontwerpers en andere bouwpartners communiceert en samenwerkt is beter gestroomlijnd en tilt de kwaliteit van het project naar een hoger plan.

Omdat iedereen de beschikking heeft over de meest actuele bestanden wordt voorkomen dat teamleden met verouderde informatie aan het werk zijn. Dit voorkomt miscommunicatie en bouwfouten waardoor dure en tijdrovende herstelwerkzaamheden achterwege blijven.

SketchUp web

SketchUp for Web (SketchUp Shop)

Met SketchUp Shop – de webbased versie van SketchUp – kunt u SketchUp modellen op elk apparaat met een internetverbinding openen. SketchUp Shop beschikt over de meest belangrijke functionaliteiten van SketchUp: bekijk modellen, bewerk ze, verricht metingen en plaats opmerkingen. Omdat projectleden de beschikking hebben over de meest actuele bestanden, wordt voorkomen dat ze met verouderde informatie aan het werk zijn. Dit voorkomt miscommunicatie en bouwfouten waardoor dure en tijdrovende herstelwerkzaamheden achterwege blijven.

Hiermee is de webbased versie van SketchUp vooral interessant voor iedereen die op locatie werkt zoals werkvoorbereiders, opzichters, veldwerkers, inmeters en projectleiders. Ze passen het model simpelweg op locatie aan, waarbij de gewijzigde modellen direct voor alle teamleden en bouwpartners beschikbaar zijn.

Met SketchUp Shop heeft u geen beschikking over Layout, kan er geen PDF export worden gemaakt of extensies worden geïnstalleerd

SketchUp viewer premium

SketchUp Viewer Premium

Met SketchUp Viewer Premium heeft u toegang tot de uitgebreide functionaliteiten van Mobile Augmented Reality Viewer. U heeft de mogelijkheid om ontwerpen niet alleen in 3D te presenteren maar deze ook echt te beleven. Laat uw klanten versteld staan en projecteer uw ontwerp in de fysieke wereld met de Mobile Augmented Reality Viewer.

VR Viewer

VR Viewer

Met de AR / VR-uitbreiding voor SketchUp Pro kunt uw modellen echt tot leven brengen door deze in een virtuele omgeving te beleven. Met de extensie voor Oculus Rift en HTC Vive kunt u modellen rechtstreeks vanuit SketchUp Pro publiceren naar een AR / VR-apparaat waarop SketchUp Viewer is geinstalleerd. De extensie biedt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan samenwerkingssessies met meerdere gebruikers vanuit de SketchUp Pro desktop-app.

Mobile viewer

SketchUp Viewer voor mobiele telefoons

Open modellen vanuit Trimble Connect Business en bekijk samen met klanten uw ontwerp in 3D en in detail. Draai het model, zoom in of kies uit vooraf ingestelde scènes om snel rond projecten te huppelen of fly-through-animaties af te spelen. Je klanten zullen versteld staan en met het onmiddellijke 3D wauw gevoel.

Met sectievlakken, orthografische en perspectiefcamera’s, laagzichtbaarheid, röntgenmodus, rand- en gezichtslijnen, heb je (letterlijk) SketchUp in je zak.

Augmented Reality (AR) - Projecteer 3D modellen in de wereld om je heen.

Hoe ziet je nieuwe kast, keuken of elk ander ontwerp er nu uit in de bestaande situatie? Voeg 3D-modellen samen met de wereld om je heen met augmented reality (AR) -weergave. De beleving van het ontwerp in 3D in de context van de wereld om je heen geeft een extra dimensie aan het ontwerpproces. Bekijk hoe je ontwerp in de ruimte past, sluit deze goed aan bij de bestaande situatie, of bepaal samen met je klant de perfecte kleuren. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden met de SketchUp Augmented Reality Viewer.

AR in SketchUp

SketchUp Studio

SketchUp Studio bevat alle functionaliteit van SketchUp Pro abonnement én het gebouw prestatie en energie optimalisatie pakket Sefeira.

Naast de SketchUp Pro abonnement is er ook nog de meest uitgebreide versie van SketchUp; SketchUp Studio.

sefaire

Sefaira: Het softwareplatform voor performance-based design

Indrukwekkend intuïtief. Sefaira maakt het eenvoudig te begrijpen hoe een ontwerp functioneert,en helpt u de verbinding te maken tussen geometrie, energieverbruik en potentiële verbeteringen.

Combineren van energie & daglichttoetreding

De Sefaira Plugin levert constante feedback over zowel energie- als daglichttoetredingsmaatstaven terwijl u ontwerpt. Hierdoor kunt u onbeperkt ontwerpopties testen zonder u zorgen te maken over de tijd of kosten van analyses.

Gerelateerde berichten