In het blogartikel “Interieur ontwerpen in SketchUp” hebben we onthuld hoe je winnende opties voor interieurontwerp kunt maken in SketchUp. Nu je klaar bent met modelleren, wat is dan de volgende stap?

We laten je zien hoe je jouw visie aan klanten kunt presenteren en ze kunt overtuigen met jouw ontwerpen.

Een SketchUp Pro Subscription bevat een aantal krachtige extra SketchUp extensies die jou helpen jouw om je ontwerpen te presenteren en eenvoudig te delen met je klanten. Lees ook: SketchUp Pro stapt over op abonnementen.

Sketchup interieur ontwerp

Voeg aangepaste stijlen toe aan uw ontwerp

Het toevoegen van je persoonlijke stijl is een belangrijk onderdeel van de presentatie van ontwerpen. Met StyleBuilder kun je aangepaste lijnstijlen maken met geïmporteerde digitale of met de hand getekende lijnen. Denk aan scherpe penlijnen, golvende potloodstrepen of markeringen van een dikke stok grafiet. Combineer lijnstijlen met unieke texturen, kleuren en watermerken om uw creatieve flair in modellen, weergaven en animaties aan te brengen.

Maak verbluffende 2D-tekeningen en presentatiedocumenten

Nu je een stijl hebt toegevoegd, is het tijd om het model in LayOut in te voegen. Wanneer je een 3D-model importeert, wordt een viewport op de pagina geplaatst. Goed nieuws, de scenes die je instelt in jouw SketchUp-bestand zijn klaar voor gebruik in LayOut.

Combineer modelaanzichten met tekst en 2D-vectorillustraties om ontwerpdetails, materialen en ontwerpopties te presenteren. Veel van de tools in LayOut werken net zoals in SketchUp. Dat betekent dat je snel kunt beginnen met tekenen, vergroten of verkleinen, details toevoegen, kopieën maken en stijlen en schalen wijzigen.

Presenteer uw ideeën met SketchUp Viewer

Zijn gedrukte tekeningen of een pdf de enige manier om jouw werk te presenteren? Natuurlijk niet! SketchUp Viewer voor mobiel geeft jou de mogelijkheid om jouw portfolio te bekijken en te delen op iOS- en Android-apparaten. Profiteer van Augmented Reality om ontwerpopties op ware schaal te evalueren. Schakel tussen scenes om ontwerpen onderweg te tonen met behoud van de stijl van uw model.

Fotorealistische presentatie

Voeg fotorealisme toe aan uw SketchUp Pro model, direct binnen SketchUp! SU Podium is een plug-in voor SketchUp Pro om ontwerpen fotorealistisch te renderen. Het draait binnen SketchUp Pro en maakt gebruik van de texturen, (achtergrond)kleuren en schaduwvallen in het programma. Door de gebruiksvriendelijke interface heeft de plug-in een korte leercurve en boekt u in zeer korte tijd indrukwekkende resultaten.

Er zijn zeer veel verschillende render methodes en toepassingen. Lees het blogbericht “Renderen, renderen en renderen; wat zijn de verschillen en overeenkomsten?” voor meer informatie.

Modelleer onderweg met SketchUp voor web

Niet alle CAD-tools zijn volledig bewerkbaar op het web, maar SketchUp gelukkig wel! Handig als je direct wijzigingen moet aanbrengen wanneer je niet achter jouw eigen computer zit. Stel dat je in een vergadering op kantoor van een klant bent en dat zij een project met een herziene meubelindeling willen zien. Open een model voor SketchUp voor web rechtstreeks vanuit Trimble Connect op elk webapparaat om de wijzigingen in realtime aan te brengen. Sla het bestand op in Trimble Connect voor gemakkelijke toegang wanneer je weer terug op kantoor bent.

Maak gerenderde afbeeldingen met Trimble Connect Visualizer

We zullen dit afsluiten met iets waar we erg enthousiast over zijn. Rendering! Met een SketchUp Pro-abonnement kun je vereenvoudigde renders maken met Trimble Connect voor Desktop en de gloednieuwe Trimble Connect Visualizer. Opmerking: deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor Windows.

Stap in AR / VR om ontwerpen te ervaren voordat ze worden gebouwd

Heb je toegang tot een VR- of Mixed Reality-apparaat? Als het antwoord ja is, kun je 3D-modellen tot leven brengen in mixed of virtual reality. Stap in een krachtige nieuwe manier om jouw werk te verkennen, te begrijpen en te delen. Het beste gedeelte? Het maakt deel uit van een SketchUp Pro Subscription!

SketchUp Pro Bundel – Interieur- en Standbouw

SketchUp Pro is door het gebruikersgemak en de prijs een zeer toegankelijk 3D-ontwerpsoftware voor algemeen ontwerp. Specifiek voor de Interieur- en Standbouw hebben we een voordeel bundel samengesteld met de meest krachtige en populaire extensies. De extensies versnellen en verbeteren het gehele ontwerp proces, Met de Skimp extensie optimaliseert u eenvoudig 3DWarehouse modellen en met SU Podium maakt u fotorealistische renderingen. Kortom een totaalpakket voor iedereen in de interieur- of standbouw.

  • SketchUp Pro – Abonnement
  • Trimble Connect Business; altijd en overal toegang
  • Skimp; Optimaliseer 3DWarehouse modellen
  • SU Podium en Walker; Maak fotorealistische renderingen

Meer informatie SketchUp interieur en standbouw bundel.

Gerelateerde berichten