SketchUp is erg makkelijk voor het modelleren van de meest uiteenlopende onderwerpen. Toch kost het maken en bewerken van ramen, deuren en trappen vaak nog veel tijd. Door gebruik te maken van Flextools gaat dit veel makkelijker. Deze extensie is speciaal ontwikkeld voor SketchUp en scheelt je een heleboel tijd!

Wat is Flextools?

Flextools is een verzameling van SketchUp-componenten met vergaande intelligentie. In de bibliotheek zitten buiten- en binnendeuren, verschillende types raamopeningen (zoals een vast raam, een draairaam en een kiepraam), roosters, panelen, trappen en hellingen. In die bibliotheek vind je ook een aantal slimme gereedschappen die je een enorme tijdsbesparing kunnen opleveren bij het modelleren van een gebouw of delen daarvan.

Meer informatie Flextools en 14 dagen gratis testversie downloaden

Flextools voor Sketchup. Deuren en ramen

Automatisch sparingen maken en aanpassen

Stel: je gebruikt een raam uit de Flextoolsbibliotheek. Dan toont het programma automatisch een sparing in de wand waar je dat raam wil plaatsen. Vervolgens kun je met behulp van de ‘Wallcutter’-tool instellen door hoeveel lagen de sparing moet ‘snijden’. Zo voorzie je zelfs wanden met meerdere lagen snel en eenvoudig van een sparing.

Snel en eenvoudig aanpassingen maken

Wil je de afmeting van het raam later nog aanpassen? Dan kan dat makkelijk met de Scale-tool van SketchUp. Bij standaardcomponenten kun je die niet toepassen, want dan moet het kozijnhout immers ook andere afmetingen krijgen. Alles binnen de component wordt tenslotte met dezelfde schaalfactor vergroot of verkleind. De Flextools-componenten zijn echter zo intelligent dat alleen de buitenafmetingen worden aangepast. De afmetingen van de details worden niet mee verschaald en behouden dus de juiste afmetingen.

Automatisch sparingen maken met je eigen componenten

Wanneer je zelf al een eigen bibliotheek van ramen en deuren hebt opgebouwd, hoef je die niet meteen weg te gooien. Met behulp van de Wallcutter-tool in Flextools heb je namelijk de mogelijkheid om je eigen componenten aan te passen zodat ze automatisch een sparing in de wand zullen maken. Met een paar handelingen heb je dat geregeld.

Inzicht in je componenten bibliotheek

Inbegrepen bij Flextools is de ComponentFinder: de ultieme tool om overzicht te krijgen in al je verzamelde componenten. Hiermee kun je meerdere mappen met componenten toevoegen en in één overzicht plaatsen. En heeft een map submappen? Dan worden die automatisch meegenomen tot zelfs vijf niveaus diep. Door de krachtige zoekfunctie van de ComponentFinder vind je verder altijd snel je gewenste componenten terug. En je kunt ook heel snel gemaakte wijzigingen van een component opslaan in je bibliotheek. Pas het component aan in je model en via ComponentFinder kun je het aangepaste component direct in je bibliotheek opslaan.

Meer weten?

Benieuwd of Flextools ook uw werkproces kan vergemakkelijken en versnellen? Neem dan contact met ons op: 085 – 30 30 000

Gerelateerde berichten

HP/Adobe Promotie

GRATIS jaarabonnement Adobe Creative Cloud Photography of Adobe Premiere Pro bij aankoop van een HP Workstation!