BIM Collaborate

Autodesk BIM Collaborate helpt je om de samenwerking binnen je BIM-projecten optimaal te coördineren. Daardoor verlopen je projecten efficiënter, is de communicatie tussen de projectpartners duidelijker en ontdek je eventuele problemen al in een vroegtijdig stadium.

 • BIM-projecten coördineren via de cloud
 • Virtueel bouwen en vroegtijdig mogelijke ontwerpfouten ontdekken
 • Samenwerken waar en wanneer je wil
 • Bestanden in meer dan 50 bestandsformaten lezen
 • Werken met Revit, Civil 3D, Advanced Steel, Arkey en Tekla
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
 • Stel uw eigen pakket samen

  Selecteer een abonnement:

  • BIM Collaborate abonnement - 1 jaar

    765,00
   SKU: 6312859

  Helpdesk

  Meer informatie helpdesk

Zo coördineer je met BIM Collaborate eenvoudig je samenwerking in BIM

Met behulp van NavisWorks en BIM Collaborate ben je altijd verbonden met collega’s die aan hetzelfde project werken. Daarbij maakt het niet uit vanuit welke locatie je werkt, welk bestandsformaat je gebruikt of welke BIM-software je gebruikt. Daardoor kan iedereen werken met zijn of haar eigen favoriete BIM-software; via NavisWorks kun je de verschillende BIM-modellen namelijk eenvoudig aan het BIM Collaborate-project toevoegen. Zo hou je de vinger aan de pols en komen eventuele clashes tijdig aan het licht. Dat voorkomt dure en tijdrovende aanpassingen op de bouwplaats.

Automatische update
Als je werkt met NavisWorks, Revit, AutoCAD of Civil 3D, wordt het model waarin je samenwerkt automatisch geüpdatet via een tweerichtingskoppeling. En als je een op NavisWorks gebaseerde werkmethodiek gebruikt, kun je de gecoördineerde BIM Collaborate-modellen gewoon in NavisWorks toepassen. Zo voer je eenvoudig geavanceerde analyses uit voor je planning, en bereken je hoeveelheden op basis van het BIM-model.

iPad
Met de app van BIM Collaborate kun je ook op de iPad aan je projecten werken. Dankzij de uiterst intuïtieve gebruikersinterface navigeer je gemakkelijk door je project en deel je eenvoudig je opmerkingen met de rest van het team. Daarnaast controleer je gemakkelijk afstanden en afmetingen van objecten, en bereken je (automatisch) verschillen in de driedimensionale ruimte. Zo werk je ook op de iPad efficiënt en multidisciplinair samen aan je projecten.

BIM workflow.

BIM-projectleden met een op NavisWorks gebaseerde werkmethodiek kunnen gebruik maken van een geïntegreerde oplossing en de gecoördineerde BIM Collaborate modellen gebruiken in NavisWorks. Voer geavanceerde analyses voor planning en bereken hoeveelheden uit op basis van het BIM-model. Werk u met NavisWorks, Revit, AutoCAD of Civil 3D dan wordt het model waarin u aan het werken bent middels een tweerichtings koppeling automatisch geüpdatet.

Verbind verschillende disciplines en locaties.

BIM is samenwerken: Met NavisWorks en BIM Collaborate heeft u het juiste gereedschap in handen om verschillende disciplines te verbinden, ongeacht locatie, bestandsformaat of de gebruikte BIM-software oplossing.

Door gebruikt te maken van BIM Collaborate kunnen de verschillende disciplines met hun favoriete BIM-software blijven werken en kunnen de verschillende BIM-modellen via NavisWorks eenvoudig aan het BIM Collaborate-project worden toegevoegd. Zo blijft het hele team gecoördineerd en worden eventuele botsingen tussen bouwonderdelen (clashes) tijdig opgespoord waarmee dure en tijdrovende aanpassingen op de bouwplaats worden voorkomen.

IPAD

Met de app van BIM Collaborate is multidisciplinaire samenwerking en projectcoördinatie ook beschikbaar op de iPad. Door de intuïtieve gebruikersinterface kunt u op eenvoudige wijze door het project navigeren en opmerkingen direct bij de het betreffende bouwonderdeel vastleggen. Controleer afstanden en afmetingen van objecten of bereken automatisch verschillen in de driedimensionale ruimte (middels XYZ-coördinaten). Maak eenvoudig een opmerking bij een specifieke view en deel deze direct met de rest van het team.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats reactie

Gerelateerde producten

NavisWorks

Met NavisWorks maakt je gestructureerde 3D-ontwerpmodellen en planningen inzichtelijk....

  Ontdek wat BIM voor u kan betekenen. Bekijk onze GRATIS on-demand webinar!
  Bekijk het Webinar