Advance Steel

Met de Advance Steel staalconstructiesoftware creëer je sneller en gemakkelijker BIM-modellen die de productie van staalcomponenten vereenvoudigen. Dus ben je bouwkundig ingenieur, tekenaar of fabrikant? En wil je je ontwerpen optimaliseren, beter samenwerken en projecten sneller opleveren? Kies dan voor Advance Steel.

 • Importeer 3D-modellen
 • BIM-ready staalconstructies
 • Altijd up-to-date documentatie
 • Stuklijsten (BOM)
 • Trappen en leuningen
 • Productie- en CNC-tekeningen
 • Samenwerken met verschillende disciplines
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
 • Stel uw eigen pakket samen

  • AEC Collection single-user abonnement – 1 jaar

    3.390,00

   AEC Collection single-user abonnement – 1 jaar

   SKU: 3947478

  Dit product is niet los te te bestellen, maar is onderdeel van de AEC Collection

  Hepdesk en ondersteuning

  Meer informatie helpdesk

  Installatie

  Meer informatie installatie

Importeer 3D-modellen om staalproductie te versnellen

Bouwkundig ingenieurs kunnen dankzij het tweerichtingsverkeer tussen de Advance Steel-detailleringssoftware en Revit samenwerken aan hetzelfde 3D-model. Daarmee bespaar je tijd en minimaliseer je de kans op fouten.

Met Advance Steel importeer je ook andere niet-standaard componenten voor detaillering en productietekeningen, zodat je een volledig as-built model kunt maken. Importeer bijvoorbeeld componenten zoals motoren en tanks, en voeg er lassen en bouten aan toe voor een betere coördinatie, clashdetectie en nauwkeurigere stuklijsten.

Maak nader kennis met Advance Steel:

Abonneer je op ons Youtube kanaal.

BIM-ready staalconstructies

Advance Steel vereenvoudigt het structurele modelleringsproces dankzij intelligente functies. Het bevat een uitgebreide bibliotheek met objecten en krachtige hulpmiddelen die je helpen om structurele elementen te maken. De speciale wizard-tools maken het bovendien eenvoudiger om elementen zoals trussen, bracings, gordingen en portaalkaders te maken.

Met Advance Steel heb je toegang tot verschillende soorten gebruiksklare parametrische staalverbindingen. De uitgebreide, gebruiksvriendelijke bibliotheek geeft toegang tot zowel eenvoudige als complexe structurele verbindingen. En worden er wijzigingen in een onderdeel aangebracht? Dan worden de verbindingen automatisch bijgewerkt.

Advanced Steel controleert staalverbindingen op conformiteit van de verbindingen aan de AISC- en EC3-normen om modellen te valideren. Je kunt staalverbindingen op elk gewenst moment controleren aan de industrienormen en op basis daarvan zelf een rapport maken.

Staalproductie versnellen

BIM-ready staalconstructies
Advance Steel vereenvoudigt uw modelleringsproces dankzij een uitgebreide bibliotheek met objecten en hulpmiddelen. Bovendien maakt u met speciale wizards eenvoudig elementen als trussen, bracings, gordingen en portaalkaders. Ook biedt Advance Steel u toegang tot gebruiksklare parametrische staalverbindingen, van zeer eenvoudig tot en met uiterst complex.

Om uw modellen te valideren, controleert Advance Steel de verbindingen aan de hand van AISC- en EC3-normen. Dat kan op elk gewenst moment, met een keurig rapport als output. En wijzigt u een onderdeel? Dan worden de verbindingen automatisch bijgewerkt.

Configuratoren voor trappen en leuningen
Dankzij speciale configuratoren maakt u nauwkeurig trappen en leuningen. Bovendien bespaart u tijd met deze functie, want u genereert snel de meest complexe wenteltrappen, maar ook kooiladders en rechte en gebogen leuningen. Zijn deze eenmaal aangemaakt? Dan past u desgewenst met behulp van de parameters de eigenschappen aan

Productie- en CNC-tekeningen
Plaatwerken ontwerpen en complex-gevouwen platen modelleren? Dat kan in Advance Steel met behulp van specifieke elementen. Deze elementen worden tijdens het maken van een werktekening automatisch uitgevouwen. Bovendien kan het patroon volledig als CNC-bestand worden weergegeven om de fabricage te versnellen.

In Advance Steel genereert u CNC-gegevens voor de meeste machines (inclusief lasrobots), zodat u de fabricage rechtstreeks vanuit het 3D-model kunt aansturen: efficiënt en nauwkeurig.

Documentatie altijd up-to-date
Met gebruiksklare sjablonen maakt u hoogwaardige productietekeningen voor een beter staaldetailproces. Ook maakt u met deze sjablonen op elk moment afzonderlijke onderdeel- en assemblagetekeningen. Deze kunnen daarna worden gelabeld en gedimensioneerd op basis van uw specificaties. Ook genereert Advance Steel automatisch de CNC-gegevens voor fabricage.

Tijdens de assemblage op locatie zijn algemene overzichtstekeningen bijzonder handig. U maakt deze tekeningen snel in isometrische, boven-, hoogte- en ankerweergaven. Vervolgens worden ze automatisch gedimensioneerd en gelabeld met behulp van de aanpasbare tekenstijlen.

Samenwerken met verschillende disciplines
U kunt Advance Steel koppelen met ontwerp-, analyse- en coördinatietools, zodat u met verschillende disciplines kunt samenwerken. Zo importeert u met Advance Steel Extension voor Revit een Revit-ontwerpmodel en staalverbindingen in uw ontwerp. Daardoor gaat u precies verder waar de ontwerper is gebleven. En als u klaar bent met detailleren, brengt u het model weer terug naar Revit. Zo verbindt u ontwerp en fabricage optimaal met elkaar.

Ook kunt u het ontwerp synchroniseren in Robot Structural Analysis Professional. Hiermee optimaliseert u het constructiestaalontwerp, omdat dit ontwerp aan de hand van belangrijke normen en codes wordt getoetst.

Stuklijsten: snel en nauwkeurig
Stuklijsten maken een vervelende klus? Dankzij de gebruiksklare sjablonen van Advance Steel niet meer. De hoeveelheden worden automatisch bepaald door het BIM-model. Deze BIM-informatie exporteert u vervolgens eenvoudig naar verschillende bestandsindelingen, zodat de lijsten gebruiksklaar zijn voor de systemen van bijvoorbeeld inkoop en calculatie.

Importeer in Navisworks
Tot slot kunt u Advance Steel-modellen importeren in NavisWorks voor een multidisciplinaire samenwerking, bouwsimulatie en analyse van het hele project. Daardoor kunt u nog beter samenwerken met andere belanghebbenden. Ook vermindert u het risico op onverwachte problemen op de werklocatie.

Samenwerken met verschillende disciplines

Abonneer je op ons YouTube kanaal.

Gerelateerde producten

Revit

Revit is dé BIM-ontwerpapplicatie voor architecten, bouwbedrijven, aannemers, adviesbureaus,...